Uitgebreid nieuwsbericht

23 feb 2024

Gratis Cursus Klik en Tik!


Het internet is voor iedereen, maar niet iedereen weet hoe het werkt. In de cursus Klik & Tik in Valkenswaard leer je met de computer en internet werken. Deze cursus is voor iedereen. Of je nu nog nooit met een computer hebt gewerkt, of juist al een beetje ervaring hebt en meer wilt leren. Je werkt zelfstandig en in eigen tempo. Medewerkers en vrijwilligers van de Bibliotheek staan voor je klaar wanneer je hulp nodig hebt.

Je leert typen, e-mailen en gaat het internet op. Je gaat aan de slag met het bekijken van websites, zoeken met een zoekmachine en het downloaden, aanvragen en invullen van formulieren. Tot slot leer je in een veilige omgeving hoe je sociale media, zoals Facebook, Skype en WhatsApp kunt gebruiken.

Ook kun je tijdens deze uren terecht met andere digitale vragen. De cursus is gratis, ook voor mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek.

We starten in februari t/m juni iedereen brengt hun eigen laptop of tablet mee.
We starten met Klik en Tik en er wordt naar behoefte de cursus smartphone, Digisterker of DigiVitaler gegeven.
Klik en Tik wordt opgestart met medewerkers van de bibliotheek en daarna doorgezet met vrijwilligers van WeDommelen.
De andere cursussen worden gegeven door medewerkers van de bibliotheek. Smartphone is 3 keer 2 uur, Digisterker en DigiVitaler is 4 keer 2 uur.

Andere cursussen en informatiepunten bij de Bibliotheek
De Bibliotheek is de plek waar iedereen terecht kan voor hulp met taal en digitaal. Heb je al meer ervaring met de computer en internet? Volg dan de cursus Digisterker of DigiVitaler. Hierin leer je werken met de digitale overheid en zorg. Daarnaast verwijst en begeleidt de Bibliotheek je bij vragen over de overheid. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid kun je terecht met vragen over bijvoorbeeld belastingen en toeslagen, zorg regelen en AOW aanvragen. Het informatiepunt is altijd geopend tijdens openingstijden.

Verkeersmaatregelen Dommelen-Zuid

Door de komst van de nieuwe N69 worden de wegen in Dommelen naar verwachting drukker. Om dit zoveel mogelijk te beperken is er de afgelopen jaren samen met bewoners hard gewerkt aan een ontwerp voor de herinrichting van de Westerhovenseweg, Brouwerijdreef, Bergstraat, Norbertusdreef, Venbergseweg en Dommelseweg in Valkenswaard. 

Hou deze website goed in de gaten voor het laatste actuele nieuws!


Vragen?

We begrijpen dat de werkzaamheden voor overlast zorgen. We zullen dit samen met de aannemer zoveel mogelijk proberen te beperken. Onze excuses voor het ongemak. We hopen op uw begrip en medewerking. Heeft u vragen? Laat het ons dan weten en stuur een mail naar verkeerdommelenzuid@valkenswaard.nl

Op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, klik dan op deze link: www.bereikbaarvalkenswaard.nl/werkzaamheden-dommelen-zuid
Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen, schrijf dan in via deze link.