Het We Dommelen bestuur

Reinier Smeets

Reinier Smeets | voorzitter

Ik ben Reinier Smeets, 58 jaar oud, wonend in Dommelen sinds 2003. Ik werk ook in Dommelen, als notaris bij Willems & Smeets Notarissen.

Mijn wieg stond in Udenhout (bij Tilburg), ik ben opgegroeid in Oss. Na mijn rechtenstudie in Leiden heb ik gewerkt op grotere en kleinere notariskantoren in Amsterdam, Eindhoven en Zaltbommel, voordat ik eind 2001 naar Valkenswaard kwam. In het verenigingsleven van Valkenswaard ben ik actief als koorzanger bij De Volharding.

Ik heb mij beschikbaar gesteld voor het bestuur van We Dommelen (Stichting Doe mee(r) met Dommelen), om op die manier niet alleen in Dommelen te wonen en te werken, maar ook een (bestuurlijke) bijdrage te kunnen leven aan het veelvormige dorpsleven in Dommelen.

 

Gerard Daris 

Gerard Daris | penningmeester
Mijn naam is Gerard Daris, geboren in 1967 in Valkenswaard en woon vanaf 1991 in Dommelen. Ik heb 3 kinderen, die inmiddels alweer enkele jaren studeren en in Nijmegen en Utrecht op kamers wonen.
 
In 2004 ben ik als voorzitter van de Jeugdcommissie toegetreden tot het bestuur van RKVV Dommelen, en daarnaast ben ik ook 5 jaar voorzitter van deze mooie voetbalvereniging geweest. De leefbaarheid van Dommelen heb ik altijd al heel belangrijk gevonden en ik heb al die jaren dan ook actief deelgenomen aan verschillende activiteiten in ons mooie dorp. Toen de kinderen kleiner waren ben ik jarenlang groepsleider geweest bij de Doe Week, ik ben lid geweest van de Premiejagers die ieder jaar een prachtig optreden verzorgden bij De Brouwtrouw en ben inmiddels alweer 15 jaar bestuurslid bij onze voetbalvereniging.
 
Het is een grote uitdaging om de leefbaarheid van Dommelen op peil te houden en waar mogelijk te verbeteren. Dit kunnen we niet alleen met het platform WeDommelen of het Verenigingsoverleg doen, maar juist met zoveel mogelijk inwoners samen. Met enkele enthousiaste mensen proberen we het goede werk van de Wijkraad voort te zetten en ik hoop dat ons voorbeeld zoveel mogelijk mensen op de been weet te brengen en dat Dommelen nog héél lang dit prachtige dorp mag blijven!Dorian Jonkers-Fasol

Dorian Jonkers-Fasol | secretaris

Mijn naam is Dorian Jonkers-Fasol, geboren in Dommelen op de Keersopperweg, nu Norbertusdreef geheten. Na wat omzwervingen van Valkenswaard naar Den Bosch voor mijn studie fysiotherapie en daarna via Eindhoven terug naar Oud-Dommelen, waar wij nu alweer 36 jaar wonen.Ik ben getrouwd met Henk en we hebben 1 dochter, die in Utrecht studeert. Onze BorderCollie Chef, houdt ons goed bezig en gaat graag met ons fietsen, wandelen en kamperen. Ik ben 33 jaar als fysiotherapeut werkzaam geweest; 2 jaar geleden heb ik het roer omgegooid en ben nu mantelzorger, postbode en doe daarnaast nog van alles. Mijn hobby’s zijn o.a. hockeyen, tennissen, skieën, bloemschikken en gezellige dingen doen met ons gezinnetje en vrienden. Dommelen is een mooi dorp van waaruit je schitterende wandel en fietstochten kunt maken, waarvan natuurlijk niet te vergeten onze 2 mozaïekwandelingen. Inmiddels ben ik alweer ruim 5 jaar als vrijwilliger actief binnen de Stichting, waarvan de laatste 4 jaar als secretaris. Ik zet me vooral in voor Accent op ieders Talent en word nog steeds erg blij als er weer een mooie match is gemaakt………. Ik sta dan ook helemaal achter onze one-liner “Doe meer met Dommelen, maar vooral ook Doe mee met Dommelen…!!! “

 

 Gerard Bots 1

Gerard Bots | bestuurslid

Mijn naam is Gerard Bots. Ik ben 62 vader van 2 prachtige dochters en trotse opa van 3 kleinkinderen en in afwachting van de 4de, ben geboren en getogen in Valkenswaard.

Mijn functie bij de stichting doe meer met Dommelen is bestuurslid met als speerpunten het actieve gedeelte. Ik ben 10 jaar lid van deze geweldige stichting die in mijn ogen er alles aan doet om Dommelen op de kaart te zetten. Zo hebben we 7 jaar geleden een start gemaakt met de nieuwe opzet kermis een gedreven en zeer ervaren crew heeft er weer een waar volksfestijn van gemaakt en we zijn nog steeds bouwende. Dit jaar gaan we de 8ste editie beleven van 24 t/m 28 aug, ook hebben we een start gemaakt met de Dommelse mozaiekroute een project waar alle lagen van dommelen aan hebben meegewerkt met als doel de fantastische historie van Dommelen zichtbaar te maken.

Naast mijn werkzaamheden voor de stichting ben ik ook actief bij buurtschap Dommeldal waar ik dit jaar mijn 42ste wagen met een geweldige club mag maken. Andere projecten die zeker het vermelden waard zijn het repair cafe: iedere 2de zaterdag van de maand waar iedereen spullen die een 2de kans verdienen en mogelijkheid geven tot reparatie door zeer kundige mensen.

Ook het Eet & Ontmoet punt waar mensen iedere 3de vrijdag van de maand kunnen komen eten en ontmoeten is iets waar ik me al ruim 3 jaar voor sterk maak.

Vanwege al mijn bezigheden voor ons mooie Dommelen heb ik in april vorig jaar een lintje mogen ontvangen waarvoor ik vele mensen eeuwig dankbaar ben. Mocht u zich aangesproken voelen om onze geweldige club te komen versterken zal u daar zeker geen spijt van krijgen samen zetten we Dommelen op de kaart!      

 

Elly

Elly van Dijk-Sallaerts | bestuurslid

Mijn naam is Elly van Dijk-Sallaerts, en ik woon inmiddels al langer in Dommelen dan in Valkenswaard - waar ik geboren ben. Ik ben getrouwd met Sjef, heb twee zonen (Toon en Ties) en ben oma van twee prachtige kleindochters (Jet en Kiki). Na jarenlang werkzaam geweest te zijn als leidinggevende in de gezondheidszorg, ben ik inmiddels gepensioneerd. In mijn vrije tijd ben ik dan ook gids bij de VVV, speel ik bariton in Band Zonder Vent en bekijk ik de wereld regelmatig door de lens van mijn camera. We wonen in een prachtige omgeving in Dommelen waardoor fietsen en wandelen altijd weer een uitdaging biedt.
Sinds een aantal jaren ben ik actief binnen de wijkraad, waar ik mij samen met Dorian inzet voor Accent op Ieders Talent en de projecten die hieruit voortkomen. De zorg en het welzijn van de bewoners van Dommelen is voor mij dan ook een belangrijk aandachtspunt. Zeker onder het motto ‘samen doen we meer dan ieder apart’. En We Dommelen is hier een goed voorbeeld van!