We Dommelen

We Dommelen is een initiatief waar inwoners, verenigingen, scholen en lokale ondernemers in Dommelen de handen ineen hebben geslagen. Samen voorzien we je iedere dag weer van de nieuwste actualiteiten, leuke projecten, evenementen die je écht moet bezoeken en andere leuke feitjes en weetjes over ons mooie dorp.
 
Deze geweldig brede samenval van mensen met allerlei talenten, geeft ons een ruim speelveld. Dit betekent dat wij er ook voor je zijn als je een geweldig idee hebt, maar niet goed weet hoe je dit aan moet pakken. Jij geeft ons je motivatie, en wij zorgen ervoor dat de juiste personen en instellingen aan elkaar gekoppeld worden. Op deze manier kunnen we er samen voor zorgen dat Dommelen bruist van het leven. Daar gaan we voor. Daar staan we voor. We Dommelen.

Waar komt We Dommelen vandaan?
Veel mensen in Dommelen kennen de Wijkraad Dommelen natuurlijk al jaren; hét aanspreekpunt voor ambtenaren, politici en inwoners over alles wat met Dommelen te maken heeft. Door de jaren heen heeft de wijkraad veel mooie dingen voor Dommelen mogen doen, maar we wilden de focus graag nóg meer op de inwoners van Dommelen leggen. Om die reden is de wijkraad in 2017 verder gegaan als de stichting ‘Wijkorganisatie Doe mee(r) met Dommelen’. Een stichting met een duidelijk andere rol; een stichting voor en door de inwoners van Dommelen.

pdf_logo_transDoe Mee® met Dommelen
statuten, missie, visie

De zoektocht naar een breder platform
Eén van de mooie zaken die wijkorganisatie Doe mee(r) met Dommelen op heeft mogen pakken, was het nieuwe wijkplan Dommelen 2018-2022. Uit dit wijkplan kwam vervolgens weer naar voren dat het bestuur een groter netwerk en meer draagvlak nodig had én duidelijker met de inwoners van Dommelen moest communiceren.
 
Het ontstaan van We Dommelen
Met dit in gedachten besloten we de krachten te bundelen. En wel met een platform waar alle organisaties en denktanks van Dommelen in samenkomen. Zowel de denktank van het  We Dommelen Platform en de verenigingen in het We Dommelen Verenigingen Overleg, als de ‘oude’ Wijkraad en alle bijbehorende netwerken. Samen vormen wij We Dommelen: een initiatief waar inwoners, verenigingen, scholen en lokale ondernemers in Dommelen de handen ineen hebben geslagen.
 
Want We Dommelen, zijn we samen!

Ons logo

Je hebt het vast al door: er is natuurlijk een reden dat we voor de naam We Dommelen gekozen hebben. We do; wij doen. Als inwoners van Dommelen bundelen we onze krachten om dit prachtige dorp haar welverdiende plek op de kaart te geven. We willen er samen de schouders onder zetten. Want samen, doen we meer!
 
Help jij ook mee?