Uitgebreid nieuwsbericht

13 sep 2023

Zonnepanelen Energiek Valkenswaard


Verduurzamen – energie besparen – klimaatverbetering – financiering – subsidies – opbrengsten.

Alles bij elkaar worden we de laatste jaren overstelpt door en bewust(er) gemaakt van de noodzaak van “energietransitie”.

Een complex verhaal waar “men” zo snel mogelijk mee aan de gang zal moeten  / willen.

Allereerst is het noodzakelijk om te achterhalen wat er in uw situatie mogelijk is. Er kan waarschijnlijk meer dan u op het eerste gezicht denkt.

De mogelijke  stappen zijn achtereenvolgens:  isoleren – ventileren – minder / geen gasverbruik – minder elektriciteitsverbruik – opwekken eigen energie – zonnepanelen – opslag eigen energie – samen energie opwekken – meedoen met grootschalige projecten. En er is nog meer over te vertellen.

Energiek Valkenswaard is een werkgroep van 9 Valkenswaardse burgers die een burgerinitiatief zijn gestart met als belangrijkste doel: het geven van informatie over alle hiervoor genoemde aspecten van de energietransitie.
Deze enthousiaste groep vrijwilligers werkt nauw samen met en wordt gesteund door Kempen Energie en Kempen Stroom uit Hapert. 

Er zijn al verschillende informatieavonden geweest.

Op  8 november 2023 komen deskundigen van Kempen Energie Hapert  alle mogelijke informatie geven over zonnepanelen.
Ook zijn er drie bedrijven bereid gevonden hun mogelijkheden aan u te tonen en uit te leggen.

De avond wordt gehouden op initiatief van Wijkcommissie Kerkakkers in buurthuis De Horizon in de Amundsenstraat.

Alle wijkbewoners zijn van harte welkom.

Verkeersmaatregelen Dommelen-Zuid

Door de komst van de nieuwe N69 worden de wegen in Dommelen naar verwachting drukker. Om dit zoveel mogelijk te beperken is er de afgelopen jaren samen met bewoners hard gewerkt aan een ontwerp voor de herinrichting van de Westerhovenseweg, Brouwerijdreef, Bergstraat, Norbertusdreef, Venbergseweg en Dommelseweg in Valkenswaard. 

Hou deze website goed in de gaten voor het laatste actuele nieuws!


Vragen?

We begrijpen dat de werkzaamheden voor overlast zorgen. We zullen dit samen met de aannemer zoveel mogelijk proberen te beperken. Onze excuses voor het ongemak. We hopen op uw begrip en medewerking. Heeft u vragen? Laat het ons dan weten en stuur een mail naar verkeerdommelenzuid@valkenswaard.nl

Op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, klik dan op deze link: www.bereikbaarvalkenswaard.nl/werkzaamheden-dommelen-zuid
Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen, schrijf dan in via deze link.