Uitgebreid nieuwsbericht

8 mrt 2023

Boomfeestdag nabij Turfstekerwei in Dommelen


De gemeente Valkenswaard heeft recent samen met initiatiefnemers van een werkgroep met hondenliefhebbers uit de Schepelweijen een hondenspeelweide aangelegd tussen de Dommel en de Turfstekerwei. Om de omgeving extra groen aan te kleden vieren we hier op woensdag 15 maart de Boomfeestdag met leerlingen van basisschool De Pionier.

Het IVN heeft voorafgaand aan de Boomfeestdag lessen verzorgd op de school. De leerlingen kregen uitleg over de manier waarop inheemse bomen en planten, voedsel, leefruimte en bescherming bieden aan insecten, vogels en kleine zoogdieren. Gezien de grote hoeveelheid aan te planten bomen, bosplantsoen en haagbeplanting vragen we, behalve de leerlingen, nog vrijwilligers die willen komen helpen bij het aanplanten!

Het programma ziet er als volgt uit:

· 9.30 uur aanvang boomfeestdag, ontvangst leerlingen en vrijwilligers om vervolgens samen aan de slag te gaan met het planten van 40 bomen, 525 stuks bosplantsoen en 475 stuks ligusterhaag.

· 10.15 uur officieel gedeelte door Wethouders Pijnenburg en Geldens samen met mevrouw Ad Baken van IVN Valkenswaard-Waalre

· 11.30 uur traktatie voor de deelnemers door IVN Valkenswaard-Waalre

· 12.00 uur einde boomfeestdag

Verkeersmaatregelen Dommelen-Zuid

Door de komst van de nieuwe N69 worden de wegen in Dommelen naar verwachting drukker. Om dit zoveel mogelijk te beperken is er de afgelopen jaren samen met bewoners hard gewerkt aan een ontwerp voor de herinrichting van de Westerhovenseweg, Brouwerijdreef, Bergstraat, Norbertusdreef, Venbergseweg en Dommelseweg in Valkenswaard. 

Hou deze website goed in de gaten voor het laatste actuele nieuws!


Vragen?

We begrijpen dat de werkzaamheden voor overlast zorgen. We zullen dit samen met de aannemer zoveel mogelijk proberen te beperken. Onze excuses voor het ongemak. We hopen op uw begrip en medewerking. Heeft u vragen? Laat het ons dan weten en stuur een mail naar verkeerdommelenzuid@valkenswaard.nl

Op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, klik dan op deze link: www.bereikbaarvalkenswaard.nl/werkzaamheden-dommelen-zuid
Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen, schrijf dan in via deze link.