Uitgebreid nieuwsbericht

7 aug 2020

Helpt u het groen in Valkenswaard?


Uw hulp is welkom

 

De gemeente heeft de afgelopen jaren honderden nieuwe bomen en struiken aangeplant, om Valkenswaard een nog ‘groener’ aanzien te geven.
Daarbij is het erg jammer als jonge bomen en planten doodgaan door droogte. Juist in de eerste jaren is heeft jonge aanplant regelmatig water nodig, zodat die goed kan wortelen.

Op dit moment zijn medewerkers van de buitendienst druk bezig om beplanting en nieuwe bomen van water te voorzien. Bij deze hitte kunnen wij wat hulp van inwoners goed gebruiken. Een enkele regenachtige dag levert onvoldoende extra water op. Daarom waarderen wij het als u in uw buurt jonge bomen en nieuwe aanplant extra water wilt geven.

Alleen bomen die de afgelopen 3 jaar zijn geplant, hebben bij droogte extra water nodig. Deze bomen herkent u aan een plastic ring in de aarde rondom de boom. Na 3 jaar hebben bomen genoeg wortels om te kunnen overleven bij droogte. Ook de nieuwe beplanting in de groenstroken heeft het op dit moment zwaar en kan extra water gebruiken.

U kunt het beste ’s avonds water geven. Het water trekt dan goed in de grond en verdampt minder dan in de felle middagzon.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking!

https://www.valkenswaard.nl/in-valkenswaard/nieuws_42845/item/helpt-u-het-groen-in-valkenswaard_95732.html?fbclid=IwAR0rt6aP91Woq5kS4MSjmA3R1z4J5-LQniXSeaukhBvuH04wnaTU-p-Moyk

 

bomen water geven

N69 Grenscorridor

De komende tijd zal de nieuwe N69 van grote invloed zijn op Dommelen. De bouw start op korte termijn en ook (en vooral) voor Dommelen gaat dit veel betekenen. We Dommelen zal nadrukkelijk partij zijn in alles wat op ons af komt en mede bijeenkomsten organiseren en meningen verzamelen.

Hou deze website goed in de gaten voor het laatste actuele nieuws!

Meer over de N69:
De Nieuwe verbinding N69 wordt in opdracht van provincie Noord-Brabant gerealiseerd door Boskalis Nederland. Het project is onderdeel van de totaaloplossing Grenscorridor N69.

Op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, klik dan op deze link: www.grenscorridorN69.nl
Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen, schrijf dan in via: www.grenscorridorN69.nl/nieuwsbrief
Bekijk ontwerp en werkzaamheden op www.grenscorridorN69.nl/kaartN69

Boskalis
Voor vragen met betrekking tot bouwwerkzaamheden Nieuwe N69, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen via telefoonnummer 06-50072036 of per mail: infoN69@boskalis.com.

Provincie Noord-Brabant
Voor overige vragen, die geen betrekking hebben op de bouwwerkzaamheden, kunt u contact opnemen met de provincie Noord-Brabant, opdrachtgever van de Nieuwe verbinding N69. Dat kan tijdens kantooruren via telefoonnummer 06-52794085 of per mail N69@brabant.nl.