Ons Dommels Plèkske

Op zaterdag 11 januari 2020 was het dan zover; een lang gekoesterde wens van WeDommelen is in vervulling gegaan: een eigen ontmoetingsruimte in het kloppende hart van Dommelen, Van Bruhezedal 1. Na een groot artikel in het Eindhovens Dagblad en in het Valkenswaards Weekblad was de opkomst boven onze verwachtingen, in één woord geweldig! Rond de 150 mensen kwamen een bezoek brengen aan de nieuwe ruimte, die nog lang niet af is, maar door allerlei ideeën van bewoners in de toekomst een mooie plek zal worden om “te verbinden, jong en oud“. Het is de bedoeling dat er meerdere partners of instanties samen met ons deze ruimte gaan gebruiken. Cordaad geeft er huiswerkbegeleiding 1 keer per week en het vertrouwde RepairCafé blijft er ook gehuisvest elke 2de zaterdag van de maand. Accent op ieders Talent houdt er vanaf woensdag 15 jan. elke week voortaan haar koffie-uurtje van 10.00 tot 11.00 uur, maar natuurlijk kan iedereen uit Dommelen daar aanschuiven.

Er was een prijsvraag uitgeschreven om een toepasselijke naam voor deze ruimte te bedenken. Uit de 45 inschrijvingen heeft de werkgroep 5 namen genomineerd. Bij de opening heeft iedere bezoeker uit deze 5 namen haar/zijn keuze kunnen maken. Niemand wist dus wat eruit zou komen. Tegen 16.00 uur heeft wethouder Theus de naam onthuld. Met ruime meerderheid is de keuze gevallen op “Ons Dommels Plèkske” van Lorance Jonkers . Zij ontving uit handen van de wethouder een lunchbon van 2 personen bij De Buren. Het geheel werd muzikaal opgeluisterd door 6 basisschool leerlingen die een eigen rap-nummer hadden gecomponeerd en er was een optreden van de Band zonder Vent. Onze kok van de Eet & Ontmoet heeft gezorgd voor verrukkelijke hapjes.

Nogmaals dank aan allen die het voor ons mogelijk hebben gemaakt om deze droom uit te laten komen.

Mocht u interesse of ideeën hebben voor “Ons Dommels Plèkske” of ons willen helpen met het uitvoeren van hand en spandiensten, dan zijn wij te bereiken via het mailadres:

info@wedommelen.nl

of via onze professionals van Accent op ieders Talent

talentenbank@wedommelen.nl

Daniëlle 06.18302236

Natalie 06.14872397

 

huiskamer