Uitgebreid nieuwsbericht

25 mei 2024

Steunpunt Mantelzorg Verlicht: Waar kunnen we je mee helpen?


Steunpunt Mantelzorg Verlicht is er ter ondersteuning voor mantelzorgers in Valkenswaard. Mensen die voor een naaste zorgen, beseffen niet altijd dat ze mantelzorger zijn.

Het steunpunt is een onderdeel van de GGD Brabant Zuidoost en heeft veel ervaring met het informeren en ondersteunen van mantelzorgers. Als mantelzorger komt er van alles op je af en dat kan veel vragen oproepen. Hoe moet dit nu? Waar kan ik terecht voor hulp? Hoe gaat het verder? Kan ik dit allemaal wel aan? Voor al deze en soortgelijke vragen kun je terecht bij Steunpunt Mantelzorg Verlicht Valkenswaard.


Vragen kun je gemakkelijk telefonisch stellen, maar het is ook mogelijk om naar het spreekuur te komen. Ook is het mogelijk dat een consulent je thuis komt bezoeken als een bezoek aan het spreekuur niet mogelijk is.

 

Wat is mantelzorg precies?
Het is zorg die je langdurig en/of intensief geeft aan iemand in je directe omgeving. Zeker voor huisgenoten geldt dat mantelzorg meer is dan de zorg die je als gebruikelijk aan elkaar geeft. Vaak wordt gesproken van mantelzorg als je minstens 8 uur per week, vrijwillig en onbetaald, voor tenminste 3 aaneengesloten maanden aan een naaste zorg verleent.

Tijdens het spreekuur is er altijd een consulent van Steunpunt Mantelzorg Verlicht aanwezig.

Je kunt het spreekuur gratis bezoeken.

 

Elke 1e donderdag van de maand van 13.30-15.30 uur.

In de huiskamer van het Dorpshuis D’n Teut, Dorpsstraat 55, Borkel en Schaft.

 

Elke 2e woensdag van de maand van 10.00-12.00 uur.

In ’t Gegraaf in de Hijskraan, Seringenstraat 2, Valkenswaard.

 

Elke 3e dinsdag van de maand van 13.30-15.30 uur.

In buurthuis ’t Huukske, Klappermanstraat 17, Valkenswaard.

 

Elke laatste vrijdag van de maand 10.00-11.00 uur.

In ons Dommels Plèkske, van Bruhezedal 1, Dommelen.

 

Contact en adres

Steunpunt Mantelzorg Verlicht Valkenswaard
T: 088 0031 168
E: info@mantelzorgverlicht.nl
Antwoordnummer 10422
Postcode 5600VB Eindhoven

Bereikbaar: iedere werkdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Verkeersmaatregelen Dommelen-Zuid

Door de komst van de nieuwe N69 worden de wegen in Dommelen naar verwachting drukker. Om dit zoveel mogelijk te beperken is er de afgelopen jaren samen met bewoners hard gewerkt aan een ontwerp voor de herinrichting van de Westerhovenseweg, Brouwerijdreef, Bergstraat, Norbertusdreef, Venbergseweg en Dommelseweg in Valkenswaard. 

Hou deze website goed in de gaten voor het laatste actuele nieuws!


Vragen?

We begrijpen dat de werkzaamheden voor overlast zorgen. We zullen dit samen met de aannemer zoveel mogelijk proberen te beperken. Onze excuses voor het ongemak. We hopen op uw begrip en medewerking. Heeft u vragen? Laat het ons dan weten en stuur een mail naar verkeerdommelenzuid@valkenswaard.nl

Op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, klik dan op deze link: www.bereikbaarvalkenswaard.nl/werkzaamheden-dommelen-zuid
Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen, schrijf dan in via deze link.