Uitgebreid nieuwsbericht

26 mrt 2024

Opening van Belevingspark De Kleine Meer op 2e Paasdag!


Op 2e Paasdag, maandag 1 april, wordt Belevingspark De Kleine Meer aan de Bosstraat in Valkenswaard, officieel geopend.

Het Belevingspark is een gezamenlijk initiatief van de Kinderboerderij De Kleine Meer, het IVN Valkenswaard-Waalre en de gemeente Valkenswaard. Op deze dag is iedereen van harte welkom en zijn er veel leuke activiteiten, vooral voor gezinnen met kinderen tussen 2 en 12 jaar.

Programma
Vanaf 13:00 uur is het belevingspark open. Om 14:00 uur verricht Kinderburgemeester Billy de Wit de officiële opening. Zij doet dat samen met wethouder Rens Pijnenburg (Jeugd).

Bij de Kinderboerderij kunnen bezoekers genieten van het gezelschap van de dieren. Kinderen kunnen onder meer een speurtocht doen en zoeken naar verstopte paaseieren in het belevingspark. Op het terras kun je genieten van een kopje koffie en wat lekkers. Ook zal de Paashaas hoogstpersoonlijk aanwezig zijn.

Het IVN Valkenswaard-Waalre voegt een educatief element toe aan de dag met leerzame spelletjes in de natuur in en om het park. Een interactieve ervaring waar kinderen spelenderwijs leren over de natuur om hen heen.

Verder is een kabouterroute aangelegd door het hele park waar kinderen onderweg leuke opdrachten kunnen uitvoeren.

Op dit moment zijn we nog druk bezig om het programma verder uit te werken. Daarover volgt zo spoedig mogelijk meer informatie. Het totale openingsprogramma eindigt om 16.00 uur

Alle kinderen kunnen meedoen
In Belevingspark De Kleine Meer is ook gedacht aan inclusiviteit. De gloednieuwe speeltuin is speciaal ontworpen om alle kinderen, inclusief die met beperkingen, de kans te geven om lekker te spelen.

Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan het openingsprogramma op 1 april. Aanmelden is niet nodig en de toegang tot het park is gratis.
Deelnemen aan het kabouterpad met de opdrachten kost € 6,-. Je krijgt daarvoor een rugzak met inhoud.

Meer informatie
Meer informatie over het belevingspark vind je op www.valkenswaard.nl/belevingspark-de-kleine-meer. Zodra het volledige programma van 1 april bekend is, publiceren we dat ook op de site. Houd de webpagina dus in de gaten!

Verkeersmaatregelen Dommelen-Zuid

Door de komst van de nieuwe N69 worden de wegen in Dommelen naar verwachting drukker. Om dit zoveel mogelijk te beperken is er de afgelopen jaren samen met bewoners hard gewerkt aan een ontwerp voor de herinrichting van de Westerhovenseweg, Brouwerijdreef, Bergstraat, Norbertusdreef, Venbergseweg en Dommelseweg in Valkenswaard. 

Hou deze website goed in de gaten voor het laatste actuele nieuws!


Vragen?

We begrijpen dat de werkzaamheden voor overlast zorgen. We zullen dit samen met de aannemer zoveel mogelijk proberen te beperken. Onze excuses voor het ongemak. We hopen op uw begrip en medewerking. Heeft u vragen? Laat het ons dan weten en stuur een mail naar verkeerdommelenzuid@valkenswaard.nl

Op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, klik dan op deze link: www.bereikbaarvalkenswaard.nl/werkzaamheden-dommelen-zuid
Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen, schrijf dan in via deze link.