Uitgebreid nieuwsbericht

25 jan 2023

Beweegroute in Dommelen bijna klaar


Nog een mooi bewonersinitiatief, de beweegroute tussen de Winnepoort en de Stokerwei.

Samen met de gemeente is er afgelopen maanden hard gewerkt aan een beweegroute voor jong en oud, mobiel of minder mobiel tussen de Winnepoort en de Stokerwei.

Beweegroute 55

De werkzaamheden zijn in oktober 2022 begonnen met het plaatsen van 4 beweegtoestellen in het plantsoen nabij de Stokerwei. Vervolgens heeft de gemeente een half verhard pad aangelegd en binnenkort wordt begonnen met het aanleggen van de houten onderdelen van de route.

beweegroute (2)

Aan het begin en het einde van de route komen uitlegborden en bij elk onderdeel (16 in totaal) komen pictogrammen met een QR-code waarop een filmpje van de desbetreffende oefening kan worden gescand, gemaakt door sportstagiaires van de gemeente. Gebruik van de route is uiteraard op eigen risico.

 

Waarom een 'Beweegroute'? 
De naam zegt het al, bewegen is belangrijk.

  • Bewegen is verplaatsen
  • Bewegen is sport en spel
  • Bewegen is goed voor je sociale leven
  • Bewegen kan angst, stress en depressie verminderen
  • Bewegen zit in elk aspect van het leven
  • Bewegen is gezond

De route is voor jong en oud. Je kunt de route zelfstandig of in groepjes lopen, al dan niet samen met bijvoorbeeld een sport/beweegcoach.

Verkeersmaatregelen Dommelen-Zuid

Door de komst van de nieuwe N69 worden de wegen in Dommelen naar verwachting drukker. Om dit zoveel mogelijk te beperken is er de afgelopen jaren samen met bewoners hard gewerkt aan een ontwerp voor de herinrichting van de Westerhovenseweg, Brouwerijdreef, Bergstraat, Norbertusdreef, Venbergseweg en Dommelseweg in Valkenswaard. 

Hou deze website goed in de gaten voor het laatste actuele nieuws!


Vragen?

We begrijpen dat de werkzaamheden voor overlast zorgen. We zullen dit samen met de aannemer zoveel mogelijk proberen te beperken. Onze excuses voor het ongemak. We hopen op uw begrip en medewerking. Heeft u vragen? Laat het ons dan weten en stuur een mail naar verkeerdommelenzuid@valkenswaard.nl

Op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, klik dan op deze link: www.bereikbaarvalkenswaard.nl/werkzaamheden-dommelen-zuid
Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen, schrijf dan in via deze link.