Uitgebreid nieuwsbericht

5 jun 2020

Doe-Week Dommelen 2020 gecanceld


Dit jaar hebben wij als organisatie van Doe-Week Dommelen, met pijn in het hart, besloten om onze 45e kindervakantieweek af te gelasten.

 

Na uitgebreid overleg met onder andere de gemeente Valkenswaard en de veiligheidsregio Brabant-Zuidoost hebben we vastgesteld dat het handhaven van de regels rondom de COVID-19 pandemie voor ons geen haalbare en wenselijke zaak is.


Uitgekleed programma
We hebben bekeken of we door het ‘uitkleden’ van ons programma toch een Doe-Week zouden kunnen organiseren. Dus geen hutten bouwen, er zouden geen vrijwilligersspel- en feestavonden zijn en er zou geen groot afsluitend kampvuur mogen plaatsvinden. Daarnaast zouden er dit jaar ook geen jubileum activiteiten mogelijk zijn. We zijn tot de conclusie gekomen dat de Doe-Week hierdoor zijn ongedwongen en feestelijke uitstraling verliest en er een slap aftreksel over zou blijven.


1,5 meter
Misschien wel de belangrijkste reden waarom we de Doe-Week niet door kunnen laten gaan is dat we de 1,5 meter onderlinge afstand tussen onze ca. 250 vrijwilligers, de ca. 900 kinderen en andere betrokkenen niet waarborgen. Stel dat onze week zou leiden tot een nieuwe COVID-19 uitbraak; dat willen wij niet op ons geweten hebben. Ook zijn de hoge boetes bij eventuele overtredingen financieel niet te dragen door onze stichting.

Doe-Week wel anderen niet?
Ook zouden het heel erg onredelijk en niet uit te leggen zijn dat een groot, vergunningsplichtig evenement als Doe-Week Dommelen wel door zou kunnen gaan (in aangepaste vorm) en andere evenementen in de regio Valkenswaard niet. Dit voelt voor ons niet fair.


2021: Daar zit muziek in!
Zoals elk jaar is de organisatie in de maanden na de vorige Doe-Week van start gegaan met het ontwikkelen van de programma’s voor de verschillende leeftijdscategorieën. Ook hebben we het thema gepresenteerd tijdens de carnavalsoptocht in Dommelen: Doe-Week; daar zit muziek in!
Daarom verschuiven we ons complete jubileumprogramma naar 2021. We hopen dat we dan als vanouds een hele feestelijke 45e kindervakantieweek kunnen organiseren.


Vrijwilligers, sponsoren & kinderen
We willen graag onze zeer trouwe sponsoren bedanken voor hun betrokkenheid en we hopen dat we volgend jaar wederom op jullie mogen vertrouwen voor een bijdrage. Ook willen we onze grote groep vrijwilligers bedanken voor de afgelopen jaren en we hopen dat we ook op jullie volgend jaar weer een beroep mogen doen. Want zonder sponsoren en vrijwilligers is het niet mogelijk om Doe-Week Dommelen te organiseren. We begrijpen dat het voor de kinderen helemaal niet leuk is dat we deze Doe-Week niet door kunnen laten gaan. We hopen dat jullie de Doe-Week gaan missen, wij jullie in ieder geval wel! We zien elkaar in 2021 op het Doe-Week veld.

Met hartelijk groet, blijf gezond en kijk naar elkaar om!

Stichting Doe-Week Dommelen

www.doe-week.nl

N69 Grenscorridor

De komende tijd zal de nieuwe N69 van grote invloed zijn op Dommelen. De bouw start op korte termijn en ook (en vooral) voor Dommelen gaat dit veel betekenen. We Dommelen zal nadrukkelijk partij zijn in alles wat op ons af komt en mede bijeenkomsten organiseren en meningen verzamelen.

Hou deze website goed in de gaten voor het laatste actuele nieuws!

Meer over de N69:
De Nieuwe verbinding N69 wordt in opdracht van provincie Noord-Brabant gerealiseerd door Boskalis Nederland. Het project is onderdeel van de totaaloplossing Grenscorridor N69.

Op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, klik dan op deze link: www.grenscorridorN69.nl
Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen, schrijf dan in via: www.grenscorridorN69.nl/nieuwsbrief
Bekijk ontwerp en werkzaamheden op www.grenscorridorN69.nl/kaartN69

Boskalis
Voor vragen met betrekking tot bouwwerkzaamheden Nieuwe N69, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen via telefoonnummer 06-50072036 of per mail: infoN69@boskalis.com.

Provincie Noord-Brabant
Voor overige vragen, die geen betrekking hebben op de bouwwerkzaamheden, kunt u contact opnemen met de provincie Noord-Brabant, opdrachtgever van de Nieuwe verbinding N69. Dat kan tijdens kantooruren via telefoonnummer 06-52794085 of per mail N69@brabant.nl.