Verenigingen & stichtingen

Doe-Week Dommelen

Adresgegevens:

Doe-Week Dommelen
Elviradal 13
5551 BZ Dommelen

Contactgegevens:

Telefoon: 06 30 66 62 01
E-mail:
Website: www.doe-week.nl

Aanvullende informatie

Aantal leden: 1 - 10

Activiteiten van Doe-Week Dommelen

Jaarlijks organiseren wij voor jongeren van 4 t/m 13 jaar, in de laatste week van de basisschoolvakantie - een week vol activiteiten, als mooie afsluiting van de zomer: met andere woorden het is dan weer hoog tijd voor Doe-Week Dommelen!

De deelnemende kinderen kunnen zich vijf dagen lang op creatieve en zeer sportieve wijze vermaken, met andere zaken als 'rondhangen', T.V. kijken, internetten en computerspelletjes en zich lekker 'uitleven' alvorens ze weer naar school gaan. Hutten timmeren, speur- en fietstochten, excursies, muziek en dans, spel en sport nemen daarom een belangrijke plaats in. Alle activiteiten zijn waar mogelijk gekoppeld aan een thema. Dit thema dat dus als rode draad door het programma loopt, wijzigt jaarlijks.

Hoewel we aan een aantal activiteiten een competitie-element toekennen, is winnen niet belangrijk en ligt de nadruk (uiteraard) op plezier(!). Over het algemeen nemen er tussen de 800 en 1.000 kinderen per dag deel aan ons voornamelijk buitenevenement. De activiteiten vinden plaats op of starten vanaf een terrein (2,7 ha) aan de Keersopperweg in Dommelen, dat wij voor die week onder andere voorzien van enkele ingerichte tenten, materiaal- en coördinatiewagens, geluidsinstallaties, brug en sanitaire voorzieningen.

Dagelijks zijn er ca. 250 vrijwilligers actief op 'en vanaf' het terrein. Voor hen organiseren we een onder meer een spelletjesavond en op vrijdag een themafeestavond. Hoewel de week van oorsprong bedoeld was voor de Dommelse jeugd, doen vanaf de beginperiode al kinderen mee uit talrijke dorpen en steden in de omtrek. Iedereen - waar ook vandaan - is dus van harte welkom! Ondanks dat er in de afgelopen decennia op het (sociaal maatschappelijk en) commerciële vlak veel is veranderd, is de doelstelling van onze stichting nog immer dezelfde: het organiseren van een jeugdweek vol avontuurlijke activiteiten zonder winstoogmerk en met een zo groot mogelijke saamhorigheid. Dit laatste begrip komt onder andere ook tot uitdrukking in de opzet te werken met groepen (van ca. 20 kinderen). Deze grootte en het uitgangspunt de groep zo veel mogelijk in dezelfde samenstelling te houden leidt meestal tot het ontstaan van een echt 'groepsgevoel'. Kinderen kunnen - op verschillende wijze en onder andere omstandigheden dan op school - omgaan met anderen in groepsverband en er is tijd om nieuwe vrienden te maken. Voor een goede afstemming van de diverse activiteiten, worden de kinderen ingedeeld in 54 groepen behorend tot vijf (leeftijds) categorieën. Zo zijn er veertien P-groepen (4 t/m 6 jarigen), veertien A-groepen (7 en 8 jarigen), veertien B-groepen (9 en 10 jarigen), tien C-groepen (11 t/m 13 jarigen). Een groep, met gemiddeld 20 kinderen, wordt meestal begeleid door 3 of 4 vrijwilligers (afhankelijk van de categorie). De kinderen kunnen over het algemeen zelf of samen met hun ouders de groep uitkiezen waarvan ze deel uit willen maken.

Door de kosten van deelname zo laag mogelijk te houden blijft ook de toegankelijkheid gewaarborgd. Dit is alleen mogelijk dankzij jaarlijkse financiële en materiële bijdragen van goedwillige bedrijven en instanties.

Mis je nog informatie of staat jouw Dommelse vereniging of stichting hier nu nog niet tussen? 

Meld dit dan via info@wedommelen.nl

Ook kun je via dit mailadres het logo (bij voorkeur als jpg) aanleveren, zodat wij het bij de betreffende vereniging of stichting kunnen plaatsen. 

Inloggen Aanmelden