Repaircafé

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Met een wollen pet waar mottengaatjes in zitten? Een staafmixer die dienst weigert? Weggooien? Mooi niet! Repareer ze in het Repair Café Valkenswaard.
 
Ontmoeten en gratis laten repareren
Het Repair Café is een laagdrempelige ontmoetingsplaats, waar inwoners uit de gemeente Valkenswaard hun kapotte spullen gratis kunnen laten repareren door deskundige vrijwilligers.  Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, drinkt een kop koffie of thee of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders.
collage_repaircafe
Samen kunnen we meer
Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen. Lees hier de Huisregels die in ons Repair Café worden gehanteerd. Wij wijzen er met name op dat het de bedoeling is dat de bezoeker gedurende de reparatie zelf aanwezig blijft – enerzijds om een helpende hand te bieden, anderzijds om vragen over het ingebrachte te beantwoorden.
 
Neem een kijkje op onze website:
www.repaircafevalkenswaard.wordpress.com

Repair cafe