Uitgebreid nieuwsbericht

27 feb 2023

Energiecafé Dommelen 24 maart


Wil je besparen op energie of je huis verduurzamen? Dan zijn er allerlei mogelijkheden. De eerste drie mogelijkheden waar je dan aan moet denken zijn isoleren, isoleren en nog eens isoleren.

De allergrootste energiegebruiker in je woning is namelijk verwarming. Door goed te isoleren kun je daarop flink besparen. Isoleren is de maatregel die zich het snelste terugverdient. Bovendien verbetert isoleren het comfort in je woning. Goed isoleren is ook een eerste vereiste voordat je aan de slag gaat met technieken zoals warmtepompen. Als je goed isoleert dan moet je wel zorgen voor goede ventilatie om een gezond binnenklimaat te creëren. Ventilatie is weer een hele kunst apart.

Op 24 maart organiseert de wijkcommissie WeDommelen samen met Vereniging KempenEnergie een energiecafé in theater de Belleman in Dommelen over isoleren en ventileren. Dat doen ze op initiatief van de werkgroep Energiek Valkenswaard.


Reeks energiecafé’s in de gemeente Valkenswaard
Voor het eerste energiecafé in Borkel en Schaft op 2 februari was de belangstelling overweldigend. Dat energiecafé was georganiseerd door het Dorpsinitiatief Borkel en Schaft samen met Vereniging KempenEnergie in Dorpshuis d’n Teut. We hadden gerekend op 20 of 30 mensen. Er kwamen er 100! Dat was voor de initiatiefnemers van de informele werkgroep Energiek Valkenswaard de reden om te denken aan een serie. 

De deelnemers in Borkel hebben aangegeven dat er behoefte is aan energiecafé’s over isoleren en over zonnepanelen. Het eerstvolgende energiecafé gaat dan ook over isoleren én ventileren.

De locatie en de datum van het energiecafé over zonnepanelen volgt later.

Energiecafé isoleren en ventileren
Vrijdag 24 maart 2023 om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.
De Belleman, theaterzaal
Bruninckxdal 2
5551 EV Valkenswaard
Deelname is gratis.

Als je van plan bent deel te nemen dan is het fijn als je je aanmeldt. Zie je behoefte aan andere onderwerpen voor een volgend energiecafé of wil je actief worden, meld je dan bij joop.vanmeel@kempenstroom.nl 

Verkeersmaatregelen Dommelen-Zuid

Door de komst van de nieuwe N69 worden de wegen in Dommelen naar verwachting drukker. Om dit zoveel mogelijk te beperken is er de afgelopen jaren samen met bewoners hard gewerkt aan een ontwerp voor de herinrichting van de Westerhovenseweg, Brouwerijdreef, Bergstraat, Norbertusdreef, Venbergseweg en Dommelseweg in Valkenswaard. 

Hou deze website goed in de gaten voor het laatste actuele nieuws!


Vragen?

We begrijpen dat de werkzaamheden voor overlast zorgen. We zullen dit samen met de aannemer zoveel mogelijk proberen te beperken. Onze excuses voor het ongemak. We hopen op uw begrip en medewerking. Heeft u vragen? Laat het ons dan weten en stuur een mail naar verkeerdommelenzuid@valkenswaard.nl

Op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, klik dan op deze link: www.bereikbaarvalkenswaard.nl/werkzaamheden-dommelen-zuid
Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen, schrijf dan in via deze link.