Uitgebreid nieuwsbericht

29 jun 2022

DOE-WEEK daar zit muziek in!


Na een coronapauze van twee jaar is de Doe-Week Dommelen helemaal terug van weggeweest. De leukste vakantieweek voor kinderen vindt dit jaar plaats van maandag 29 augustus tot en met vrijdag 2 september. We hebben veel goed nieuws te melden, en het grootste nieuws is dat we verhuizen naar een nieuwe locatie: het terrein van wielervereniging TWC De Kempen aan de Monseigneur Smetsstraat in Dommelen.

Daarmee neemt de Doe-Week na ruim veertig jaar afscheid van het vertrouwde veld aan de Keersopperdreef. ‘De gemeente heeft een deel van het terrein nodig voor natuurontwikkeling en het overgebleven stuk is te klein voor de Doe-Week’, legt voorzitter Geoffrey van Gerven uit. ‘We zijn blij dat we door kunnen gaan op een nieuw veld aan de Mgr. Smetsstraat, waar we gebruikmaken van de gastvrijheid van TWC De Kempen. Een superlocatie met mooie nieuwe mogelijkheden voor spel en activiteiten.’
Sinds de aanleg van de nieuwe N69 is het terrein van TWC De Kempen het snelst bereikbaar met de fiets of te voet, via het nieuwe fietstunneltje. Wie met de auto wil komen moet via Westerhoven of de Kempervennen rijden en dat is een stuk minder handig. De route naar deze nieuwe locatie wordt tijdens de doe-week bewegwijzerd. Overigens: omdat het nieuwe Doe-Weekterrein vlak bij Westerhoven ligt, nodigt de organisatie ook de Westerhovense jeugd van harte uit om mee te komen spelen.
 
Lekker uitleven
De Doe-Week vindt traditiegetrouw plaats in de laatste week van de zomervakantie. Kinderen van 4 tot en met 13 jaar kunnen zich vijf dagen lekker creatief uitleven voordat de scholen weer beginnen. Op het programma staan avonturen als hutten timmeren, speur- en fietstochten, muziek en dans, spel en sport. Elk jaar doen tussen de 800 en 1000 kinderen mee, verdeeld over vier leeftijdscategorieën. Winnen is nooit het belangrijkste, wel meedoen en plezier maken. Dit jaar is het thema: Doe-Week, daar zit muziek in! Een andere traditie is dat de speelweek elk jaar wordt afgesloten met een groot kampvuur. Dankzij een nieuw veiligheidsplan en goede afspraken met de veiligheidsregio kan die traditie ook dit jaar worden voortgezet.
 
Gratis Doe-Week T-shirt
Nog een nieuwtje: weekkaarten voor de Doe-Week kun je dit jaar voor het eerst online bestellen. Dat kan gemakkelijk en snel via de website van de Doe-Week. De organisatie roept iedereen op om zo snel mogelijk online een weekkaart te kopen, zodat alvast een inschatting gemaakt kan worden van het benodigde aantal vrijwilligers. Om dat aan te moedigen krijgt iedereen die vóór 15 juli een weekkaart bestelt een gratis Doe-Week T-shirt.
 
Vrijwilligers gezocht
Ook dit jaar is weer grote behoefte aan vrijwilligers. Het is steeds lastig om voldoende vrijwilligers te vinden en Geoffrey van Gerven vreest dat het dit jaar niet anders zal zijn. ‘De vakantie van de basisscholen valt dit jaar heel laat; veel scholen in het voortgezet onderwijs zijn dan al begonnen. Daardoor zullen er minder jonge vrijwilligers – het kan al vanaf 15 jaar - beschikbaar zijn.’ Er zijn naar schatting 250 vrijwilligers nodig. Als er dit jaar een tekort dreigt, sluit de organisatie niet uit dat er een beroep gedaan zal worden op de ouders. ‘Mogelijk gaan we papa’s en mama’s vragen om enkele dagen mee te helpen bij de activiteiten. Bij veel kindervakantieweken is dat al jaren heel normaal.’ Aanmelden als vrijwilliger kan via het aanmeldformulier op de website. Opa's, oma's, vaders, moeders, oudere broers en zussen, vrienden en kennissen: iedereen is van harte welkom als vrijwilliger. Ook als je maar een paar dagen of zelfs één dag beschikbaar bent. Kinderen begeleiden bij de activiteiten geeft enorm veel voldoening.
 
Open dag op 28 augustus
De verhuizing van de Keersopperdreef naar de Mgr. Smetsstraat is natuurlijk een mijlpaal van jewelste. Om die mijlpaal te gedenken is er op zondag 28 augustus om 11.00 uur een kleine ceremonie op het oude terrein. De Doe-Weekvlag wordt gestreken, naar het terrein van TWC De Kempen gebracht en daar opnieuw gehesen. Iedereen is hierbij welkom. Aansluitend is er tot 16.00 uur gelegenheid om een kijkje te nemen op het nieuwe terrein, waar alles klaarstaat voor de Doe-Week die de volgende dag begint.

N69 Grenscorridor

De komende tijd zal de nieuwe N69 van grote invloed zijn op Dommelen. De bouw start op korte termijn en ook (en vooral) voor Dommelen gaat dit veel betekenen. We Dommelen zal nadrukkelijk partij zijn in alles wat op ons af komt en mede bijeenkomsten organiseren en meningen verzamelen.

Hou deze website goed in de gaten voor het laatste actuele nieuws!

Meer over de N69:
De Nieuwe verbinding N69 wordt in opdracht van provincie Noord-Brabant gerealiseerd door Boskalis Nederland. Het project is onderdeel van de totaaloplossing Grenscorridor N69.

Op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, klik dan op deze link: www.grenscorridorN69.nl
Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen, schrijf dan in via: www.grenscorridorN69.nl/nieuwsbrief
Bekijk ontwerp en werkzaamheden op www.grenscorridorN69.nl/kaartN69

Boskalis
Voor vragen met betrekking tot bouwwerkzaamheden Nieuwe N69, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen via telefoonnummer 06-50072036 of per mail: infoN69@boskalis.com.

Provincie Noord-Brabant
Voor overige vragen, die geen betrekking hebben op de bouwwerkzaamheden, kunt u contact opnemen met de provincie Noord-Brabant, opdrachtgever van de Nieuwe verbinding N69. Dat kan tijdens kantooruren via telefoonnummer 06-52794085 of per mail N69@brabant.nl.