Uitgebreid nieuwsbericht

25 nov 2021

Westerhovenseweg medio december open


De herinrichting Westerhovenseweg gaat de laatste fase in. Op de Brouwerijdreef en Brouwerijplein is de afgelopen periode hard gewerkt en ook de komende periode vinden hier en op de Westerhovenseweg volop werkzaamheden aan het straatwerk plaats.

De aannemer Van Gelder heeft in eerdere berichtgeving gemeld dat het doorgaande verkeer vanaf de Brouwerijdreef richting de N69 mogelijk zou zijn vanaf 19 november middels verkeerslichten.
Tijdens de werkzaamheden van de afgelopen weken is echter gebleken dat er helaas te weinig ruimte is om het resterende werk aan Brouwerijdreef en Brouwerijplein op een veilige manier uit te kunnen in combinatie met verkeer dat van en naar de N69 rijdt.
 
Daarom is in overleg besloten om het eerste stuk op de Brouwerijdreef en Brouwerijplein af te sluiten voor verkeer tot en met 6 december. Dit is afwijkend van wat we u eerder hebben gemeld.

Wat betekent dit voor de bereikbaarheid tot en met 6 december?
Bewoners van de Westerhovenseweg kunnen hun woning bereiken via de Monseigneur Smetsstraat zoals nu ook het geval is. De toegangsweg vanuit N69 en de kruising bij de Bergstraat blijven afgesloten.
De Brouwerijdreef voor de Brouwerij en het Brouwerijplein blijven afgesloten voor verkeer tussen de kruising met de Goudenrijderhof en de Bergstraat.
De kruising Bergstraat, Brouwerijdreef tussen de Brouwerij en Goudenrijderhof blijven afgesloten tot en met 6 december voor doorgaand verkeer. De Bergstraat blijft bereikbaar vanaf de Dommelseweg gezien.
De Brouwerijdreef, Moutlaan en andere achterliggende wegen blijven bereikbaar via de Tienendreef. Dat geldt ook voor het verkeer van en naar de Brouwerij.

Half december einde werkzaamheden
Op maandag 6 december brengt de aannemer de laatste laag asfalt aan op de Brouwerijdreef tot de bocht Goudenrijderhof en het Brouwerijplein waarna de werkzaamheden zijn afgerond. Aan het einde van de dag worden alle wegen dan ook weer opengesteld voor het verkeer. Half december verwachten we alle werkzaamheden te hebben afgerond.
 
Groenvoorziening
Het groenplan is gereed. Zodra het weer het toelaat, zullen de bomen en ander groen geplant worden.
 
Planning uitvoering overige straten Dommelen zuid en Dommelseweg Valkenswaard:
Natuurlijk gaat de gemeente weer de voorbereidingen treffen voor de volgende straten. Daar gaat wederom een aanbesteding aan vooraf. Welke aannemer het werk mag uitvoeren, wordt daarna bekend. 
1. Brouwerijdreef 1e en 2e kwartaal 2022
2. Bergstraat 3e en 4e kwartaal 2022
3. Norbertusdreef en Venbergseweg 1e en 2e  kwartaal 2023
4. Dommelseweg 3e en 4e kwartaal 2023
NB: de bewoners ontvangen t.z.t. een brief hierover.
 
Belangrijk om te weten
Nood- en hulpdiensten zijn op de hoogte van deze werkzaamheden en kunnen uw pand in geval van nood altijd bereiken.
 
Omleidingsroutes
Omleidingsroutes zijn aangegeven met borden voor zowel fietsers als automobilisten.

Verkeersmaatregelen Dommelen-Zuid

Door de komst van de nieuwe N69 worden de wegen in Dommelen naar verwachting drukker. Om dit zoveel mogelijk te beperken is er de afgelopen jaren samen met bewoners hard gewerkt aan een ontwerp voor de herinrichting van de Westerhovenseweg, Brouwerijdreef, Bergstraat, Norbertusdreef, Venbergseweg en Dommelseweg in Valkenswaard. 

Hou deze website goed in de gaten voor het laatste actuele nieuws!


Vragen?

We begrijpen dat de werkzaamheden voor overlast zorgen. We zullen dit samen met de aannemer zoveel mogelijk proberen te beperken. Onze excuses voor het ongemak. We hopen op uw begrip en medewerking. Heeft u vragen? Laat het ons dan weten en stuur een mail naar verkeerdommelenzuid@valkenswaard.nl

Op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, klik dan op deze link: www.bereikbaarvalkenswaard.nl/werkzaamheden-dommelen-zuid
Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen, schrijf dan in via deze link.