Uitgebreid nieuwsbericht

11 jan 2021

Aanpak 'Terenplein' - Schepelweijen


In 2021 aan de slag met ‘Terenplein’

 

Tussen basisschool De Schepelweijen (aan de Hoefsmidwei) en de naastgelegen woningen in Dommelen, ligt een groot geasfalteerd plein. Dat wordt het 'Terenplein' genoemd. De gemeente krijgt al geruime tijd verzoeken vanuit de wijk Schepelweijen om dit plein opnieuw in te richten.

Er is behoefte aan een plek waar wijkbewoners samen kunnen komen en waar opgroeiende jeugd een inspirerend en stimulerend alternatief geboden krijgt voor het 'thuis achter het schermpje' zitten.

Zowel het college als de gemeenteraad willen aan de slag met de herinrichting van het plein. De raad stelde hier geld voor ter beschikking. Wethouder Theo Geldens (Beheer en Uitvoering): "Ik ben erg blij dat we in 2021 verder
kunnen met dit project. Het is de bedoeling om de verharding, de speelvoorzieningen en het groen aan te pakken. En natuurlijk gebeurt het opstellen van een ontwerp voor het Terenplein in overleg met buurtbewoners, de basisschool, WeDommelen en het Dommels Platform."
Binnenkort zal de gemeente alle genoemde partijen hierover benaderen.

N69 Grenscorridor

De komende tijd zal de nieuwe N69 van grote invloed zijn op Dommelen. De bouw start op korte termijn en ook (en vooral) voor Dommelen gaat dit veel betekenen. We Dommelen zal nadrukkelijk partij zijn in alles wat op ons af komt en mede bijeenkomsten organiseren en meningen verzamelen.

Hou deze website goed in de gaten voor het laatste actuele nieuws!

Meer over de N69:
De Nieuwe verbinding N69 wordt in opdracht van provincie Noord-Brabant gerealiseerd door Boskalis Nederland. Het project is onderdeel van de totaaloplossing Grenscorridor N69.

Op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, klik dan op deze link: www.grenscorridorN69.nl
Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen, schrijf dan in via: www.grenscorridorN69.nl/nieuwsbrief
Bekijk ontwerp en werkzaamheden op www.grenscorridorN69.nl/kaartN69

Boskalis
Voor vragen met betrekking tot bouwwerkzaamheden Nieuwe N69, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen via telefoonnummer 06-50072036 of per mail: infoN69@boskalis.com.

Provincie Noord-Brabant
Voor overige vragen, die geen betrekking hebben op de bouwwerkzaamheden, kunt u contact opnemen met de provincie Noord-Brabant, opdrachtgever van de Nieuwe verbinding N69. Dat kan tijdens kantooruren via telefoonnummer 06-52794085 of per mail N69@brabant.nl.