Uitgebreid nieuwsbericht

30 nov 2020

In Valkenswaard is er oog voor iedereen


Onder die noemer kunnen nu alle inwoners van de gemeente Valkenswaard zien wat er op sociaal gebied gebeurt en welke hulp beschikbaar is.

 

“Op de website www.valkenswaardoogvooriedereen.nl zie je in één oogopslag wat we allemaal voor elkaar doen”, vertelt wethouder Mieke Theus. “Dat is veel en ik vind het belangrijk dat iedereen dat weet. Valkenswaard is een gemeente waarin we oog hebben voor elkaar. Het is heel gewoon om hulp te vragen en het is hier in onze gemeente gelukkig ook heel gewoon dat we elkaar als buren, vrienden, bekenden en professionals helpen. Dit komt nu allemaal samen onder de naam Valkenswaard, oog voor iedereen.”

Een belangrijk onderdeel van de website www.valkenswaardoogvooriedereen.nl is de sociale kaart. Je kunt daarop de diverse verenigingen en stichtingen die Valkenswaard rijk is terugvinden, maar bijvoorbeeld ook de huisartsen staan erop. Met de netwerkkaart op de website krijgen mensen inzicht in hun eigen netwerk en met de Welzijnswijzer heb je alle zorg- en welzijnsvoorzieningen in de gemeente zó bij de hand. Er staan bovendien verwijzingen op naar het Centrum voor Jeugd en Gezin, het Sociaal Team van de gemeente en WMO. Mensen die hulp zoeken of willen helpen kunnen via de site rechtstreeks contact opnemen met de burenhulpprogramma’s.

“De komende tijd wordt de site steeds verder uitgebreid met nieuwe thema’s, organisaties en initiatieven. Ook worden onder de noemer 'Valkenswaard, oog voor iedereen’ dorpsgenoten die elkaar helpen in het spotlicht geplaatst. Op de website wordt duidelijk dat niemand er alleen voor hoeft te staan. Er zijn altijd inwoners, vrijwilligers en professionals die je kunnen ondersteunen. Dat is, zeker in deze tijd van corona, belangrijk om te weten”, aldus wethouder Mieke Theus.

Gemeente Valkenswaard

N69 Grenscorridor

De komende tijd zal de nieuwe N69 van grote invloed zijn op Dommelen. De bouw start op korte termijn en ook (en vooral) voor Dommelen gaat dit veel betekenen. We Dommelen zal nadrukkelijk partij zijn in alles wat op ons af komt en mede bijeenkomsten organiseren en meningen verzamelen.

Hou deze website goed in de gaten voor het laatste actuele nieuws!

Meer over de N69:
De Nieuwe verbinding N69 wordt in opdracht van provincie Noord-Brabant gerealiseerd door Boskalis Nederland. Het project is onderdeel van de totaaloplossing Grenscorridor N69.

Op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, klik dan op deze link: www.grenscorridorN69.nl
Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen, schrijf dan in via: www.grenscorridorN69.nl/nieuwsbrief
Bekijk ontwerp en werkzaamheden op www.grenscorridorN69.nl/kaartN69

Boskalis
Voor vragen met betrekking tot bouwwerkzaamheden Nieuwe N69, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen via telefoonnummer 06-50072036 of per mail: infoN69@boskalis.com.

Provincie Noord-Brabant
Voor overige vragen, die geen betrekking hebben op de bouwwerkzaamheden, kunt u contact opnemen met de provincie Noord-Brabant, opdrachtgever van de Nieuwe verbinding N69. Dat kan tijdens kantooruren via telefoonnummer 06-52794085 of per mail N69@brabant.nl.