Uitgebreid nieuwsbericht

30 nov 2020

Feestelijke heropening Winkelhart De Belleman


Wat relatief klein begon als burgerinitiatief werd al snel groot en ambitieus: een geheel gerenoveerd winkelcentrum, dat in alle opzichten aansluit bij de wensen en eisen van deze tijd.

 

Aantrekkelijk, gemoedelijk, veilig, groen én functioneel. Drie jaar later worden alle verwachtingen overtroffen. Reden genoeg voor een feestelijke heropening, van maandag 7 december tot en met zondag 13 december.

Ongekende metamorfose
Ben je al een tijdje niet bij De Belleman geweest, dan weet je nu niet wat je ziet. In het afgelopen jaar is er ongelooflijk veel werk verzet om het centrum over de volle breedte een make over te geven en dat is meer dan gelukt. Het gehele terrein heeft een ongekende metamorfose ondergaan.

Winkelen als beleving
Voor veel mensen is winkelen een beleving en dus meer dan alleen ‘boodschappen doen’. Wie daar naar op zoek is, komt uit bij De Belleman. Alle ondernemers hier kennen hun klanten persoonlijk en zijn zeer betrokken bij het centrum en de wijk. Hier koop je niet alleen al je dagelijkse boodschappen. In een heel gemoedelijke en persoonlijke ambiance maak je ook een praatje met elkaar, haal je een lekker flesje wijn en laat je je schoenen herstellen of een nieuwe bril aanmeten. Een ongekend breed aanbod voor een dorp als Dommelen. Dat is exact wat het nieuwe centrum volgens de initiatiefnemers moest uitstralen.

Van ‘centrum’ naar Winkelhart De Belleman
Gemoedelijk en veelzijdig, persoonlijk en warm. Dat is wat ‘winkelhart’ De Belleman wil zijn. Het is allemaal verwerkt in het nieuwe logo, met daarin een (winkel)hart, een druppel van De Dommel en een klok van ‘De Belleman’. Maar je ziet het ook terug in de gebruikte materialen, in de bestrating, de nieuwe centrale ontmoetingsplek met comfortabele zitjes en de aangename beplanting.

Veilig, bereikbaar en duurzaam
Bij het herinrichten van het terrein is rekening gehouden met bereikbaarheid, logistieke behoeften en de
wensen van alle betrokken partijen. Mede op verzoek van omwonenden zijn de parkeerplaatsen zo
aangelegd, dat de veiligheid voor zowel bezoekers als omwonenden geborgd en overlast beperkt wordt.
Op het terrein zijn 9 parkeerplaatsen aanwezig voor mindervaliden en er kunnen 4 elektrische auto’s
gelijktijdig worden geladen. Alle buitenverlichting en bewegwijzering is milieubewust uitgevoerd in LED.
Delen van het terrein zijn opgehoogd, waardoor de speciaal aangebrachte beplanting regenwater tijdelijk
van opvangen. Zo wordt wateroverlast in de toekomst voorkomen.

Feestelijke heropeningsweek
Flink uitpakken is door de Corona-pandemie helaas niet mogelijk, maar een feestje wordt het zeker. De week van maandag 7 december tot en met zondag 13 december staat geheel in het teken van de feestelijke heropening. Voor deze gelegenheid is er een openingsfolder samengesteld, dat tijdens de openingsweek huis aan huis verspreid wordt en vanaf dan ook verkrijgbaar is bij alle aangesloten winkeliers. In het boekje zit een kleurplaat. Elke ingeleverde kleurplaat is goed voor een leuke attentie én biedt kans op één van de drie kinderpretpakketten. Minstens zo bijzonder is de stempelkaart. Bij elke aankoop krijg je een stempel. Heb je bij vijf winkeliers je kaart laten stempelen, dan kun je de kaart inleveren. Bij elke volle stempelkaart maak je kans op één van de mooie prijzen. Zo mogen drie gelukhebbers een minuut gratis winkelen bij PLUS Van de Huijgevoort en is er bijvoorbeeld een jaar lang gratis brood van Bakkerij Van
Heeswijk te winnen. Beide acties lopen tot en met 31 december. Prijswinnaars worden persoonlijk bericht
in de tweede week van januari.

Over Winkelhart De Belleman – Van Bruhezedal in Dommelen, gemeente Valkenswaard
De Belleman was in 1985 onderdeel van een revolutionair dorpsplan, waarbij detailhandel, horeca en
sport centraal werden gehuisvest. In 2020 werd het centrum volledig gerenoveerd. De Belleman vormt
een compact winkelhart waar mensen boodschappen doen en elkaar ontmoeten. Al je dagelijkse
boodschappen doe je in Dommelen! Je vindt het allemaal hier, op een winkeloppervlak van bijna 3500m2.
In totaal kunnen er bijna 100 fietsen worden gestald en is er parkeerruimte voor meer dan 100
voertuigen. Er zijn 9 mindervalide parkeerplaatsen en 4 met laadpaal. Parkeren is er GRATIS. Op het
terrein vind je 12 ondernemers (detailhandel en horeca) en een sport- en ontmoetingscentrum, dat ruimte
biedt aan diverse verenigingen.

Met hartelijk groet,
Winkeliersvereniging Winkelhart de Belleman

www.winkelhartdebelleman.nl

Verkeersmaatregelen Dommelen-Zuid

Door de komst van de nieuwe N69 worden de wegen in Dommelen naar verwachting drukker. Om dit zoveel mogelijk te beperken is er de afgelopen jaren samen met bewoners hard gewerkt aan een ontwerp voor de herinrichting van de Westerhovenseweg, Brouwerijdreef, Bergstraat, Norbertusdreef, Venbergseweg en Dommelseweg in Valkenswaard. 

Hou deze website goed in de gaten voor het laatste actuele nieuws!


Vragen?

We begrijpen dat de werkzaamheden voor overlast zorgen. We zullen dit samen met de aannemer zoveel mogelijk proberen te beperken. Onze excuses voor het ongemak. We hopen op uw begrip en medewerking. Heeft u vragen? Laat het ons dan weten en stuur een mail naar verkeerdommelenzuid@valkenswaard.nl

Op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, klik dan op deze link: www.bereikbaarvalkenswaard.nl/werkzaamheden-dommelen-zuid
Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen, schrijf dan in via deze link.