Uitgebreid nieuwsbericht

24 sep 2020

Wereld Alzheimerdag


Maandag 21 september jl. was het Wereld Alzheimerdag.

 

Voorburgerinitiatief Dementievriendelijk Valkenswaard een mooie gelegenheid om de brochure ‘Vergeet niet, je staat er niet alleen voor’ aan te bieden aan wethouder Mieke Theus.

Dementievriendelijk Valkenswaard ging in gesprek met professionals en andere betrokkenen die iets kunnen betekenen voor mensen met dementie en hun naasten. Wat gebeurt er allemaal al in Valkenswaard, waar kun je terecht en hoe werkt dat dan? De verhalen zijn gebundeld in deze brochure. Vanwege de coronamaatregelen vond de overhandiging in een klein gezelschap plaats in de Raadszaal van het gemeentehuis.

Het aantal mensen met dementie zal de komende jaren naar verwachting alleen maar toenemen. Gemiddeld woont meer dan 70% gewoon thuis en 40% van de mensen woont alleen. Dat vraagt veel van henzelf en hun naasten. Daarnaast is er ook nog vaak een taboe of onbegrip.
Hoe fijn is het als mensen met dementie zo lang mogelijk gewoon mee kunnen blijven doen en hun naasten zich gesteund voelen. Het helpt als de omgeving dementievriendelijk is. Bijvoorbeeld doordat mensen in de buurt, in winkels, bij instanties en verenigingen dementie eerder herkennen en weten hoe ermee om te gaan. Maar ook doordat we samen meedenken in mogelijkheden zodat iemand met dementie zo lang kan blijven doen wat hij of zij altijd graag deed. Iedereen kan wat doen. Een heleboel mensen doen dat al. Dementievriendelijk Valkenswaard bundelde een tiental verhalen in de brochure: ‘Vergeet niet, je staat er niet alleen voor’.
Dit is één van de activiteiten die Dementievriendelijk Valkenswaard afgelopen periode heeft opgepakt. Dit burgerinitiatief probeert samen te werken met inwoners en lokale organisaties. Om aan te sluiten bij wat er al is en mooie voorbeelden te delen en te stimuleren. Alles met het doel Valkenswaard nóg dementievriendelijker te maken.
De brochure wordt verspreid via wijkcentra en betrokken professionals, zal te vinden zijn in de bibliotheek en op meerdere openbare plekken. Exemplaren zijn verkrijgbaar bij Cordaad Welzijn naast de bibliotheek in de Hofnar of via
dementievriendelijk-valkenswaard@cordaadwelzijn.nl of telefonisch op: 06 19373374

Foto: Jurgen van Hoof van m54Beeldcreaties

 

N69 Grenscorridor

De komende tijd zal de nieuwe N69 van grote invloed zijn op Dommelen. De bouw start op korte termijn en ook (en vooral) voor Dommelen gaat dit veel betekenen. We Dommelen zal nadrukkelijk partij zijn in alles wat op ons af komt en mede bijeenkomsten organiseren en meningen verzamelen.

Hou deze website goed in de gaten voor het laatste actuele nieuws!

Meer over de N69:
De Nieuwe verbinding N69 wordt in opdracht van provincie Noord-Brabant gerealiseerd door Boskalis Nederland. Het project is onderdeel van de totaaloplossing Grenscorridor N69.

Op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, klik dan op deze link: www.grenscorridorN69.nl
Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen, schrijf dan in via: www.grenscorridorN69.nl/nieuwsbrief
Bekijk ontwerp en werkzaamheden op www.grenscorridorN69.nl/kaartN69

Boskalis
Voor vragen met betrekking tot bouwwerkzaamheden Nieuwe N69, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen via telefoonnummer 06-50072036 of per mail: infoN69@boskalis.com.

Provincie Noord-Brabant
Voor overige vragen, die geen betrekking hebben op de bouwwerkzaamheden, kunt u contact opnemen met de provincie Noord-Brabant, opdrachtgever van de Nieuwe verbinding N69. Dat kan tijdens kantooruren via telefoonnummer 06-52794085 of per mail N69@brabant.nl.