Uitgebreid nieuwsbericht

13 mei 2020

Onderhoud rijbaan Leonardusdal


Vanaf maandag 18 mei groot onderhoud

 

De gemeente Valkenswaard gaat vanaf maandag 18 mei groot onderhoud uitvoeren aan de rijbaan van het Leonardusdal. Dit doen we omdat de bestrating op meerdere plaatsen is verzakt. Gezien de leeftijd van de bestratingsmaterialen hebben wij er voor gekozen om gebruik te maken van nieuwe betonstraatstenen. Tijdens de werkzaamheden worden de huisaansluitingen van rioleringen gecontroleerd op lekkages, dit is een bekende oorzaak van dit soort verzakkingen.

De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het vernieuwen van de rijbaan tussen de garageboxen. Daar waar noodzakelijk worden tevens reparaties uitgevoerd aan omringende voetpaden en parkeervakken. Tevens bekijken wij ter plaatse de mogelijkheid om extra parkeergelegenheden te realiseren. 

De werkzaamheden starten aan de zijde van het Ambrosiusdal. Zie hiervoor het rode vlak op de bijgevoegde tekening. In de volgende fases wordt het oranje vlak vernieuwd. Tijdens de werkzaamheden is het onvermijdelijk dat de bereikbaarheid van uw perceel of garage tijdelijk wordt verstoord en bent u helaas genoodzaakt elders in de directe omgeving uw auto te parkeren.    Speeltuin Op dit moment wordt er ook gewerkt aan een plan voor speeltuinen in de gehele wijk. De eventuele herinrichting van de speeltuin in het Leonardusdal staat los van de onderhoudswerkzaamheden en zal op een later moment plaatsvinden en heeft geen invloed op de werkzaamheden aan de rijbaan.

Eigenlijk stond op de planning om in het Valentijndal en omgeving aan de slag te gaan, maar daar wil de gemeente vooraf een informatieavond o.i.d. organiseren. Omdat er bij het Leonardusdal geen sprake is van een herinrichting hebben we deze nu dus voorrang gegeven. De aanleiding voor deze werkzaamheden is onder andere meerdere meldingen aan de gemeente vanuit de bewoners.

Onderhoud Leonardusdal

 

N69 Grenscorridor

De komende tijd zal de nieuwe N69 van grote invloed zijn op Dommelen. De bouw start op korte termijn en ook (en vooral) voor Dommelen gaat dit veel betekenen. We Dommelen zal nadrukkelijk partij zijn in alles wat op ons af komt en mede bijeenkomsten organiseren en meningen verzamelen.

Hou deze website goed in de gaten voor het laatste actuele nieuws!

Meer over de N69:
De Nieuwe verbinding N69 wordt in opdracht van provincie Noord-Brabant gerealiseerd door Boskalis Nederland. Het project is onderdeel van de totaaloplossing Grenscorridor N69.

Op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, klik dan op deze link: www.grenscorridorN69.nl
Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen, schrijf dan in via: www.grenscorridorN69.nl/nieuwsbrief
Bekijk ontwerp en werkzaamheden op www.grenscorridorN69.nl/kaartN69

Boskalis
Voor vragen met betrekking tot bouwwerkzaamheden Nieuwe N69, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen via telefoonnummer 06-50072036 of per mail: infoN69@boskalis.com.

Provincie Noord-Brabant
Voor overige vragen, die geen betrekking hebben op de bouwwerkzaamheden, kunt u contact opnemen met de provincie Noord-Brabant, opdrachtgever van de Nieuwe verbinding N69. Dat kan tijdens kantooruren via telefoonnummer 06-52794085 of per mail N69@brabant.nl.