Uitgebreid nieuwsbericht

28 mrt 2020

Ontwikkeling terrein Topsquash & Fit


Voor dit gebied is een voorontwerpbestemmingsplan opgesteld.

 

De ontwikkeling aan het Helenadal 34 bestaat uit de realisatie van 7 grondgebonden woningen aan de zijde van de Tienendreef, en 10 grondgebonden woningen aan de zijde van het Helenadal. De parkeerruimte bevindt zich op het binnenterrein achter de woningen en is toegankelijk via het Helenadal.

Terinzagelegging

Om deze ruimtelijke ontwikkeling mogelijk te maken heeft het college van burgemeester en wethouders een voorontwerpbestemmingsplan opgesteld. De digitale versie van het voorontwerpbestemmingsplan is vanaf 26 maart 2020 te raadplegen via de gemeentelijke website www.valkenswaard.nl/ruimtelijkeplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan is daarnaast in te zien:

-      op de informatieschermen in de hal van het gemeentehuis van Valkenswaard;

-      via de computers bij de bibliotheek in Valkenswaard en bij ontmoetingscentrum De Belleman in Dommelen;

-      op de digitale informatiezuil in het Dorpshuis in Borkel en Schaft.

De bekendmaking van de tervisielegging vindt plaats in het Valkenswaards Weekblad op 25 maart 2020.

Tijdens de ter inzagelegging van vier weken (van 26 maart tot en met 22 april 2020) kan iedereen schriftelijk zijn of haar inspraakreactie bekend maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard, postbus 10100, 5550 GA Valkenswaard. Om inspraakreacties digitaal in te dienen, kan gebruik gemaakt worden van de website www.valkenswaard.nl/zienswijze. Voor een mondelinge inspraakreactie kan een afspraak worden gemaakt met het team Ruimtelijk Beleid, cluster Ruimtelijke ordening, bereikbaar via telefoonnummer 040 - 2083678.

Geen inloopavond vanwege Coronavirus

Normaal gesproken organiseren wij tijdens de inspraakperiode van een voorontwerpbestemmingsplan een inloopavond, om belangstellenden een toelichting te kunnen geven op het bestemmingsplan. In verband met de maatregelen rondom het Coronavirus, kunnen wij een dergelijke bijeenkomst helaas niet laten plaatsvinden. Op een later moment zullen wij bekijken of - en wanneer - we alsnog een inloopavond kunnen organiseren. Wij informeren u hierover dan per brief.

Wij vertrouwen erop u voldoende te hebben geïnformeerd. Indien u vragen of opmerkingen heeft over het plan of de procedure, kunt u contact opnemen met mevrouw Evers, bereikbaar via telefoonnummer 040-2083678 of per mail cev@valkenswaard.nl.

Namens burgemeester en wethouders van Valkenswaard,

C.C.A. Evers

Beleidsmedewerker ruimtelijke ontwikkeling

Verkeersmaatregelen Dommelen-Zuid

Door de komst van de nieuwe N69 worden de wegen in Dommelen naar verwachting drukker. Om dit zoveel mogelijk te beperken is er de afgelopen jaren samen met bewoners hard gewerkt aan een ontwerp voor de herinrichting van de Westerhovenseweg, Brouwerijdreef, Bergstraat, Norbertusdreef, Venbergseweg en Dommelseweg in Valkenswaard. 

Hou deze website goed in de gaten voor het laatste actuele nieuws!


Vragen?

We begrijpen dat de werkzaamheden voor overlast zorgen. We zullen dit samen met de aannemer zoveel mogelijk proberen te beperken. Onze excuses voor het ongemak. We hopen op uw begrip en medewerking. Heeft u vragen? Laat het ons dan weten en stuur een mail naar verkeerdommelenzuid@valkenswaard.nl

Op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, klik dan op deze link: www.bereikbaarvalkenswaard.nl/werkzaamheden-dommelen-zuid
Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen, schrijf dan in via deze link.