Uitgebreid nieuwsbericht

14 jan 2020

Nieuwe ontmoetingsruimte in Dommelen


Ontmoetingsruimte 'Ons Dommels Plèkske' is op zaterdag 11 januari feestelijk geopend.

 

Op zaterdag 11 januari 2020 was het dan zover; een lang gekoesterde wens van WeDommelen is in vervulling gegaan: een eigen ontmoetingsruimte in het kloppende hart van Dommelen, Van Bruhezedal 1. Na een groot artikel in het Eindhovens Dagblad en in het Valkenswaards Weekblad was de opkomst boven onze verwachtingen, in één woord geweldig! Rond de 150 mensen kwamen een bezoek brengen aan de nieuwe ruimte, die nog lang niet af is, maar door allerlei ideeën van bewoners in de toekomst een mooie plek zal worden om “te verbinden, jong en oud“. Het is de bedoeling dat er meerdere partners of instanties samen met ons deze ruimte gaan gebruiken. Cordaad geeft er huiswerkbegeleiding 1 keer per week en het vertrouwde RepairCafé blijft er ook gehuisvest elke 2de zaterdag van de maand. Accent op ieders Talent houdt er vanaf woensdag 15 jan. elke week voortaan haar koffie-uurtje van 10.00 tot 11.00 uur, maar natuurlijk kan iedereen uit Dommelen daar aanschuiven.

Er was een prijsvraag uitgeschreven om een toepasselijke naam voor deze ruimte te bedenken. Uit de 45 inschrijvingen heeft de werkgroep 5 namen genomineerd. Bij de opening heeft iedere bezoeker uit deze 5 namen haar/zijn keuze kunnen maken. Niemand wist dus wat eruit zou komen. Tegen 16.00 uur heeft wethouder Theus de naam onthuld. Met ruime meerderheid is de keuze gevallen op “Ons Dommels Plèkske” van Lorance Jonkers . Zij ontving uit handen van de wethouder een lunchbon van 2 personen bij De Buren. Het geheel werd muzikaal opgeluisterd door 6 basisschool leerlingen die een eigen rap-nummer hadden gecomponeerd en er was een optreden van de Band zonder Vent. Onze kok van de Eet & Ontmoet heeft gezorgd voor verrukkelijke hapjes.

Nogmaals dank aan allen die het voor ons mogelijk hebben gemaakt om deze droom uit te laten komen.

Mocht u interesse of ideeën hebben voor “Ons Dommels Plèkske” of ons willen helpen met het uitvoeren van hand en spandiensten, dan zijn wij te bereiken via het mailadres:

info@wedommelen.nl

of via onze professionals van Accent op ieders Talent

talentenbank@wedommelen.nl

Daniëlle 06.18302236

Natalie 06.14872397

N69 Grenscorridor

De komende tijd zal de nieuwe N69 van grote invloed zijn op Dommelen. De bouw start op korte termijn en ook (en vooral) voor Dommelen gaat dit veel betekenen. We Dommelen zal nadrukkelijk partij zijn in alles wat op ons af komt en mede bijeenkomsten organiseren en meningen verzamelen.

Hou deze website goed in de gaten voor het laatste actuele nieuws!

Meer over de N69:
De Nieuwe verbinding N69 wordt in opdracht van provincie Noord-Brabant gerealiseerd door Boskalis Nederland. Het project is onderdeel van de totaaloplossing Grenscorridor N69.

Op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, klik dan op deze link: www.grenscorridorN69.nl
Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen, schrijf dan in via: www.grenscorridorN69.nl/nieuwsbrief
Bekijk ontwerp en werkzaamheden op www.grenscorridorN69.nl/kaartN69

Boskalis
Voor vragen met betrekking tot bouwwerkzaamheden Nieuwe N69, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen via telefoonnummer 06-50072036 of per mail: infoN69@boskalis.com.

Provincie Noord-Brabant
Voor overige vragen, die geen betrekking hebben op de bouwwerkzaamheden, kunt u contact opnemen met de provincie Noord-Brabant, opdrachtgever van de Nieuwe verbinding N69. Dat kan tijdens kantooruren via telefoonnummer 06-52794085 of per mail N69@brabant.nl.