Uitgebreid nieuwsbericht

23 okt 2019

Update onderhoud aan rijbaan en fietspaden Damianusdreef


Sinds maandag 9 september voert de gemeente groot onderhoud uit aan de rijbaan van de Damianusdreef in Dommelen en vernieuwen wij beide naastgelegen fietspaden. 

Fase 1 en 2 zijn inmiddels afgerond.

Fase 3- maandag 21 tot en met vrijdag 25 oktober
De aannemer werkt aan de fietspaden in het gedeelte van de Damianusdreef tussen de kruising met de Kantwerkerwei/Dotterbeemd en de rotonde met de Tienendreef.

Op maandag 21 oktober asfalteert de aannemer beide fietspaden in het gedeelte tussen de Kantwerkerwei/Dotterbeemd en Jorisdal/Escudohof. 
Op dinsdag 22 en woensdag 23 oktober vinden diverse werkzaamheden plaats ter voorbereiding van het asfalteren op donderdag en vrijdag.
Van 21 t/m 23 oktober blijft de rijbaan van de Damianusdreef gewoon open voor verkeer en dat geldt ook voor de kruisingen. Fietsers worden omgeleid door de wijk.
Op donderdag 24 en vrijdag 25 oktober asfalteert de aannemer de fietspaden in het deel tussen de kruising Jorisdal/Escudohof en de Tienendreef. Op deze dagen zijn rijbaan én fietspaden afgesloten tussen 9.00 en 16.00 uur en wordt het verkeer omgeleid door de wijk.
Let op: Tijdens de gehele periode van 21 tot en met 25 oktober kunnen de nood- en hulpdiensten en busvervoerder Bravo wél gebruik maken van de rijbaan van de Damianusdreef

Fase 4 - vrijdagavond 26 oktober 18.00 uur tot en met zondag 27 oktober
Direct aansluitend op fase 3, start fase 4 en wel op vrijdagavond 25 oktober vanaf 18.00 uur. Fase 4 duurt tot en met zondag 27 oktober.
Vanaf vrijdagavond 18.00 uur is de gehele rijbaan van de Damianusdreef  gesloten voor alle verkeer, vanaf de rotonde met de Tienendreef tot aan de Loonderweg. Verkeer wordt omgeleid door de wijk.
Sport- en ontmoetingscentrum De Belleman en het winkelcentrum zijn bereikbaar via de route Tienendreef-Ambrosiusdal-Laurentiusdal-Jorisdal en omgekeerd.

De wegafsluiting in dit weekend geldt óók voor de busdienst. De bus rijdt niet verder dan de rotonde met de Tienendreef. 

De aannemer werkt dit weekend in de avonduren en -  zo nodig -  ook ’s nachts. Zo proberen we de wegafsluiting en de overlast voor het verkeer zo kort mogelijk te houden. Uiterlijk maandagochtend om 06.00 uur is de rijbaan van de Damianusdreef klaar en weer opengesteld voor al het verkeer.

Inloopspreekuur in bouwkeet
Er is iedere woensdag een inloopuurtje in de bouwkeet van KWS waar u vragen over het werk kunt stellen. Het inloopuurtje is van 13:30 tot 14:30 uur. Dan zijn zowel de aannemer als de gemeente aanwezig. U vindt de bouwkeet op het parkeerterrein van voetbalvereniging RKVV Dommelen aan de Loonderweg.

Aanleiding werkzaamheden
Groot onderhoud aan de rijbaan is nodig vanwege de slechte staat van het asfalt. Het in 2006 aangebrachte geluidsreducerende asfaltmengsel is aan het eind van zijn levensduur. Ook de nieuwe asfaltlaag is geluidsreducerend. Het geluiddempende effect is in het begin groter dan van de huidige (versleten) laag.
Bij de beide fietspaden laat de kwaliteit van de tegelverharding te wensen over. Dit komt onder meer door boomwortels, die zorgen voor losliggende tegels. Ook zijn de voegen tussen de tegels te groot. Vanwege het comfort voor fietsverkeer is gekozen voor het toepassen van rood asfalt, vergelijkbaar met de fietspaden naast de Tienendreef. 

Meer informatie
Wij hebben de werkzaamheden vooraf afgestemd met onder meer de winkeliers van De Belleman, Sport- en Ontmoetingscentrum De Belleman, Medisch Centrum Dommelen, Wijkraad Doe Mee® met Dommelen en voetbalvereniging RKVV Dommelen. Tijdens het werk blijft er afstemming met deze partijen.Wij publiceren actuele informatie over omleidingsroutes en doorlooptijden op deze website en via onze sociale media. Ook delen we zoveel mogelijk informatie via andere kanalen, bijvoorbeeld via de Winkeliersvereniging Winkelcentrum De Belleman.

Met vragen over dit project kunt u contact opnemen met de heer Rob Jacobs, telefoonnummer (040-) 2083798.

Gemeente Valkenswaard

Verkeersmaatregelen Dommelen-Zuid

Door de komst van de nieuwe N69 worden de wegen in Dommelen naar verwachting drukker. Om dit zoveel mogelijk te beperken is er de afgelopen jaren samen met bewoners hard gewerkt aan een ontwerp voor de herinrichting van de Westerhovenseweg, Brouwerijdreef, Bergstraat, Norbertusdreef, Venbergseweg en Dommelseweg in Valkenswaard. 

Hou deze website goed in de gaten voor het laatste actuele nieuws!


Vragen?

We begrijpen dat de werkzaamheden voor overlast zorgen. We zullen dit samen met de aannemer zoveel mogelijk proberen te beperken. Onze excuses voor het ongemak. We hopen op uw begrip en medewerking. Heeft u vragen? Laat het ons dan weten en stuur een mail naar verkeerdommelenzuid@valkenswaard.nl

Op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, klik dan op deze link: www.bereikbaarvalkenswaard.nl/werkzaamheden-dommelen-zuid
Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen, schrijf dan in via deze link.