Uitgebreid nieuwsbericht

8 okt 2019

Onderhoud aan rijbaan en fietspaden Damianusdreef


Sinds maandag 9 september voert de gemeente groot onderhoud uit aan de rijbaan van de Damianusdreef in Dommelen en vernieuwen wij beide naastgelegen fietspaden. 

 

De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van de bovenste asfaltlaag van de rijbaan en het vervangen van de betontegels in het fietspad door asfalt. De planning is erop gericht dat alle werkzaamheden uiterlijk eind oktober klaar zijn.

Inloopspreekuur in bouwkeet
Er is iedere woensdag een inloopuurtje in de bouwkeet van KWS waar u vragen over het werk kunt stellen. Het inloopuurtje is van 13:30 tot 14:30 uur. Dan zijn zowel de aannemer als de gemeente aanwezig. U vindt de bouwkeet op het parkeerterrein van voetbalvereniging RKVV Dommelen aan de Loonderweg.

Aanleiding werkzaamheden
Groot onderhoud aan de rijbaan is nodig vanwege de slechte staat van het asfalt. Het in 2006 aangebrachte geluidsreducerende asfaltmengsel is aan het eind van zijn levensduur. Ook de nieuwe asfaltlaag zal geluidsreducerend zijn. Het geluiddempende effect is in het begin groter dan van de huidige (versleten) laag.
Bij de beide fietspaden laat de kwaliteit van de huidige tegelverharding te wensen over. Dit komt onder meer door boomwortels, die zorgen voor losliggende tegels. Ook zijn de voegen tussen de tegels te groot. Vanwege het comfort voor fietsverkeer is gekozen voor het toepassen van rood asfalt, vergelijkbaar met de fietspaden naast de Tienendreef. 

Meer informatie
Wij hebben de werkzaamheden vooraf afgestemd met onder meer de winkeliers van De Belleman, Sport- en Ontmoetingscentrum De Belleman, Medisch Centrum Dommelen, Wijkraad Doe Mee® met Dommelen en voetbalvereniging RKVV Dommelen. Tijdens het werk blijft er afstemming met deze partijen.Wij publiceren actuele informatie over omleidingsroutes en doorlooptijden op deze website en via onze sociale media. Ook delen we zoveel mogelijk informatie via andere kanalen, bijvoorbeeld via de Winkeliersvereniging Winkelcentrum De Belleman.

Bovendien kunt u voor nog meer informatie kijken op:

https://www.valkenswaard.nl/in-valkenswaard/nieuws_42845/item/onderhoud-rijbaan-en-fietspaden-damianusdreef_90010.html

Gemeente Valkenswaard

N69 Grenscorridor

De komende tijd zal de nieuwe N69 van grote invloed zijn op Dommelen. De bouw start op korte termijn en ook (en vooral) voor Dommelen gaat dit veel betekenen. We Dommelen zal nadrukkelijk partij zijn in alles wat op ons af komt en mede bijeenkomsten organiseren en meningen verzamelen.

Hou deze website goed in de gaten voor het laatste actuele nieuws!

Meer over de N69:
De Nieuwe verbinding N69 wordt in opdracht van provincie Noord-Brabant gerealiseerd door Boskalis Nederland. Het project is onderdeel van de totaaloplossing Grenscorridor N69.

Op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, klik dan op deze link: www.grenscorridorN69.nl
Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen, schrijf dan in via: www.grenscorridorN69.nl/nieuwsbrief
Bekijk ontwerp en werkzaamheden op www.grenscorridorN69.nl/kaartN69

Boskalis
Voor vragen met betrekking tot bouwwerkzaamheden Nieuwe N69, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen via telefoonnummer 06-50072036 of per mail: infoN69@boskalis.com.

Provincie Noord-Brabant
Voor overige vragen, die geen betrekking hebben op de bouwwerkzaamheden, kunt u contact opnemen met de provincie Noord-Brabant, opdrachtgever van de Nieuwe verbinding N69. Dat kan tijdens kantooruren via telefoonnummer 06-52794085 of per mail N69@brabant.nl.