Uitgebreid nieuwsbericht

16 sep 2019

Info-avond aanleg N69


Uitnodiging informatieavond dinsdag 1 oktober over start aanleg N69 en verder verloop.

 

Op dinsdag 1 oktober bent u van harte welkom tussen 16.00 en 19.30 uur bij Bommel Partycentrum. De Gemeente Valkenswaard neemt u mee in de plannen, u heeft de mogelijkheid om vragen te stellen en u kunt zich inschrijven om mee te denken in werkgroepen.

Eind 2019 start aannemer Boskalis namens de provincie Noord-Brabant met de aanleg van de nieuwe N69. Om u hierover zo goed mogelijk te informeren organiseren we een inloopbijeenkomst waar we u graag voor uitnodigen.

De aanleg van de nieuwe N69 zal voor extra verkeershinder/sluipverkeer zorgen in Dommelen-Zuid. Om deze hinder zoveel mogelijk te voorkomen en de bereikbaarheid zoveel mogelijk te vergroten is hier door een bewonersgroep en de provincie in 2014 over nagedacht. Het advies wat zij gegeven hebben, is overgenomen door de gemeenteraad. We (Gemeente Valkenswaard) nemen u graag mee in dit advies.

Aan de slag

Uit het advies van de bewonersgroep en provincie zijn zes wegen (deelgebieden) benoemd waar naar gekeken moet worden. Dit zijn de: Westerhovenseweg - Brouwerijdreef - Bergstraat - Norbertusdreef - Venbergseweg - en Dommelseweg. Bent u direct omwonende en wilt u graag meedenken over de aanpak van de bereikbaarheid in Dommelen-Zuid, dan horen we dat heel graag. Tijdens de inloopbijeenkomst kunt u zich aanmelden voor een werkgroep. Iedere straat krijgt een eigen werkgroep. De data van de werkgroepen worden bekend gemaakt via de website www.watgebeurtervoormijndeur.nl welke op 26 september live is.

Meedenken en meedoen

Er zijn een paar spelregels om deel te kunnen nemen aan een werkgroep. Aanmelden voor een werkgroep kan in het deelgebied waar uw woning zich bevindt. Een werkgroep bestaat uit maximaal zes deelnemenrs. Bij meer aanmeldingen zal de gemeente een keuze maken van deelnemers. Voor ieder deelgebied worden drie werkgroepen georganiseerd. Het is noodzakelijk om bij iedere werkgroep van uw deelgebied aanwezig te zijn, omdat de bijeenkomsten elkaar opvolgen en u essentiële informatie mist als u niet bij een werkgroep aanwezig bent. Uitkomsten uit de werkgroepen worden meegenomen in de uiteindelijke plannen en deze worden voorgelegd aan het college. De gemeenteraad zal over alle plannen beslissen.

Mocht u graag iemand van de Gemeente Valkenswaard willen spreken hierover, dan kunt u contact opnemen met Sylvia Hoosemans via 040-2083599 of per mail: sylvia.hoosemans@valkenswaard.nl.

Wij zien u graag op dinsdag 1 oktober tussen 16.00 en 19.30 bij Bommel Partycentrum.

N69 Grenscorridor

De komende tijd zal de nieuwe N69 van grote invloed zijn op Dommelen. De bouw start op korte termijn en ook (en vooral) voor Dommelen gaat dit veel betekenen. We Dommelen zal nadrukkelijk partij zijn in alles wat op ons af komt en mede bijeenkomsten organiseren en meningen verzamelen.

Hou deze website goed in de gaten voor het laatste actuele nieuws!

Meer over de N69:
De Nieuwe verbinding N69 wordt in opdracht van provincie Noord-Brabant gerealiseerd door Boskalis Nederland. Het project is onderdeel van de totaaloplossing Grenscorridor N69.

Op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, klik dan op deze link: www.grenscorridorN69.nl
Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen, schrijf dan in via: www.grenscorridorN69.nl/nieuwsbrief
Bekijk ontwerp en werkzaamheden op www.grenscorridorN69.nl/kaartN69

Boskalis
Voor vragen met betrekking tot bouwwerkzaamheden Nieuwe N69, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen via telefoonnummer 06-50072036 of per mail: infoN69@boskalis.com.

Provincie Noord-Brabant
Voor overige vragen, die geen betrekking hebben op de bouwwerkzaamheden, kunt u contact opnemen met de provincie Noord-Brabant, opdrachtgever van de Nieuwe verbinding N69. Dat kan tijdens kantooruren via telefoonnummer 06-52794085 of per mail N69@brabant.nl.