Uitgebreid nieuwsbericht

26 sep 2019

Groot Onderhoud N69-Zuid


Vier weekendafsluitingen in september en oktober

 

In opdracht van de provincie Noord-Brabant voert Boskalis in september en oktober 2019 groot onderhoud aan het zuidelijk deel van de N69 (het deel Luikerweg tot aan de Belgische grens). De N69 Zuid krijgt een nieuwe asfaltlaag en er worden, binnen de huidige ruimtelijke kaders, enkele verkeerskundige maatregelen getroffen om de weg de komende tien jaar verkeersveilig te houden. Dit is vooruitlopend op de nulplusmaatregel 'Planstudie N69-Zuid' om te zorgen dat de N69-Zuid ook na 2030 duurzaam, veilig en toekomstbestendig is.

Uitvoeringsperiode en afsluitingen
Om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken en zo kort mogelijk te houden, worden de werkzaamheden uitgevoerd in vier weekenden. Tijdens de werkzaamheden is de weg in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer. Het gaat om de volgende weekenden:

Van vrijdag 27 september 19.00 uur tot maandag 30 september 06.00 uur
Van vrijdag 4 oktober 19.00 uur tot maandag 7 oktober 06.00 uur
Van vrijdag 11 oktober 19.00 uur tot maandag 14 oktober 06.00 uur
Van vrijdag 18 oktober 19.00 uur tot maandag 21 oktober 06.00 uur
Reserveweekend bij onvoorziene omstandigheden: vrijdag 25 oktober tot maandag 28 oktober

Hinder
Om de werkzaamheden in zo’n kort mogelijke tijd uit te voeren, wordt in de weekenden ook ’s avonds en ’s nachts doorgewerkt. Dit betekent dat er mogelijk hinder ontstaat, ook in de nachtelijke uren. Hierbij kan worden gedacht aan hinder door geluid, licht en trillingen. Er wordt getracht de hinder voor bewoners in de nacht tot een minimum te beperken.

Omleidingsroutes
Hieronder meer informatie over de omleidingen en bereikbaarheid. De omleidingen voor regionaal en doorgaand verkeer zijn ook weergegeven in een Digitale kaart omleidingsroutes

Korte omleiding regio
De N69 Zuid is vanaf de rotonde N69 Zuid/Zuidelijke randweg in Valkenswaard tot aan de Belgische grens afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer in de regio wordt omgeleid via de Maastrichterweg (Nederland), de N748 en N73 (België). De omleidingsroute wordt via gele (Nederland) en oranje (België) bewegwijzeringsborden aangegeven.

Tijdens de eerste 2 weekenden is het nog wel mogelijk om vanuit België tot de Maaij over de N69 te rijden. De N69 Zuid is dan ingesteld als éénrichtingsweg (vanuit België richting Maaij). Dit is niet meer mogelijk tijdens de laatste 2 weekenden. De omleidingsroute wordt via gele (Nederland) en oranje (België) bewegwijzeringsborden aangegeven.

Grootschalige omleiding doorgaand verkeer
Doorgaand verkeer richting Eindhoven of Hasselt-Genk en verder, volgt de grootschalige omleiding via de A2, A76 (Nederland) en E314 (België).

Bereikbaarheid (brom)fietsers
De N69 Zuid blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar voor (brom)fietsers. Echter, op twee momenten wordt in de avond en nacht het fietspad geasfalteerd. Hoewel er dan geen verkeer mogelijk is op het fietspad, wordt geen omleidingsroute ingesteld. (Brom)fietsers worden dan inclusief (brom)fiets met busjes naar de overzijde van de afsluiting gebracht. Dat is op de volgende momenten:
• Van dinsdag 1 oktober 19.00 uur tot woensdag 2 oktober 6.00 uur (nacht)
• Van donderdag 17 oktober 19.00 uur tot vrijdag 18 oktober 6.00 uur (nacht)

Bereikbaarheid openbaar vervoer
Het openbaar vervoer rijdt tijdens de 4 weekenden niet over de N69-Zuid. Busvervoerder Hermes heeft haar dienstregeling aangepast en volgt de 'korte omleiding regio' over de Maastrichterweg. Voor meer informatie zie www.hermes.nl.

Bereikbaarheid woningen en bedrijven
De woningen en bedrijven direct aan de N69-Zuid zijn tijdens de werkzaamheden bereikbaar via de wegen rondom de N69. Verkeer naar Center Parcs Kempervennen, Montana Snow Center en restaurant De Familie Suykerbuyck wordt via aparte omleidingsroutes geleid. De omleidingen vindt u op naam op de digitale kaart, onder het kopje lokale omleidingen.

De overige bedrijven en bewoners worden apart geïnformeerd over hun bereikbaarheid tijdens de weekenden.

N69 Grenscorridor

De komende tijd zal de nieuwe N69 van grote invloed zijn op Dommelen. De bouw start op korte termijn en ook (en vooral) voor Dommelen gaat dit veel betekenen. We Dommelen zal nadrukkelijk partij zijn in alles wat op ons af komt en mede bijeenkomsten organiseren en meningen verzamelen.

Hou deze website goed in de gaten voor het laatste actuele nieuws!

Meer over de N69:
De Nieuwe verbinding N69 wordt in opdracht van provincie Noord-Brabant gerealiseerd door Boskalis Nederland. Het project is onderdeel van de totaaloplossing Grenscorridor N69.

Op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, klik dan op deze link: www.grenscorridorN69.nl
Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen, schrijf dan in via: www.grenscorridorN69.nl/nieuwsbrief
Bekijk ontwerp en werkzaamheden op www.grenscorridorN69.nl/kaartN69

Boskalis
Voor vragen met betrekking tot bouwwerkzaamheden Nieuwe N69, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen via telefoonnummer 06-50072036 of per mail: infoN69@boskalis.com.

Provincie Noord-Brabant
Voor overige vragen, die geen betrekking hebben op de bouwwerkzaamheden, kunt u contact opnemen met de provincie Noord-Brabant, opdrachtgever van de Nieuwe verbinding N69. Dat kan tijdens kantooruren via telefoonnummer 06-52794085 of per mail N69@brabant.nl.