Uitgebreid nieuwsbericht

30 aug 2019

Onderhoud aan rijbaan en fietspaden Damianusdreef


Op maandag 9 september start de gemeente Valkenswaard met groot onderhoud aan de rijbaan van de Damianusdreef.

 

Op maandag 9 september start de gemeente Valkenswaard met groot onderhoud aan de rijbaan van de Damianusdreef in Dommelen, plus het vernieuwen van beide naastgelegen fietspaden. De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van de bovenste asfaltlaag van de rijbaan en het vervangen van de betontegels in het fietspad door asfalt. De planning is erop gericht dat alle werkzaamheden uiterlijk eind oktober klaar zijn.

Inhoud werkzaamheden

Het groot onderhoud aan de rijbaan is nodig vanwege de slechte staat van het asfalt als gevolg van ouderdom. Het in 2006 aangebrachte geluidsreducerende asfaltmengsel is aan het eind van zijn levensduur. Ook de nieuwe asfaltlaag zal geluidsreducerend zijn. Het geluiddempende effect is in het begin groter dan van de huidige (versleten) laag.

Het vervangen van beide fietspaden is nodig omdat de kwaliteit van de huidige tegelverharding te wensen over laat. Dit komt onder meer door boomwortels, die zorgen voor losliggende tegels. Ook zijn de voegen tussen de tegels te groot. Vanwege het comfort voor fietsverkeer is gekozen voor het toepassen van rood asfalt, vergelijkbaar met de fietspaden naast de Tienendreef. 

Verkeersmaatregelen

De werkzaamheden zullen uiteraard overlast met zich meebrengen. Die proberen wij zoveel mogelijk te beperken door samen met de aannemer te kiezen voor de beste werkwijze. Zo zal de aannemer bijvoorbeeld niet op werkdagen de rijbaan asfalteren, maar in een weekend, tussen vrijdagavond en maandagochtend. De rijbaan is dan helemaal afgesloten. Verkeer zal tijdens de werkzaamheden rekening moeten houden met omleidingsroutes door de wijk. Tijdens de afsluiting in het weekend rijdt de bus niet verder dan de rotonde op de Tienendreef.

Voor het vervangen van beide fietspaden zullen we op werkdagen wel regelmatig één rijstrook van de rijbaan af moeten sluiten. Verkeer zal dan om de beurt het werk kunnen passeren. Ook is het helaas niet mogelijk om beide fietspaden open te houden. Fietsers dienen rekening te houden met omleidingen door de wijk.

Binnenkort info over planning

Op dit moment wordt de precieze fasering en planning van het project uitgewerkt door de gemeente en de aannemer. Daarbij is natuurlijk ook afstemming met onder meer de winkeliers van De Belleman, Sport- en Ontmoetingscentrum De Belleman, Medisch Centrum Dommelen, Wijkraad Doe Mee® met Dommelen en voetbalvereniging Dommelen.

Meer informatie hierover volgt binnenkort op de gemeentelijke website, sociale media, de gemeentepagina en andere kanalen, bijvoorbeeld via de Winkeliersvereniging Winkelcentrum De Belleman.

Met vragen over dit project kunt u contact opnemen met de heer Rob Jacobs, tel. 040-2083798.

N69 Grenscorridor

De komende tijd zal de nieuwe N69 van grote invloed zijn op Dommelen. De bouw start op korte termijn en ook (en vooral) voor Dommelen gaat dit veel betekenen. We Dommelen zal nadrukkelijk partij zijn in alles wat op ons af komt en mede bijeenkomsten organiseren en meningen verzamelen.

Hou deze website goed in de gaten voor het laatste actuele nieuws!

Meer over de N69:
De Nieuwe verbinding N69 wordt in opdracht van provincie Noord-Brabant gerealiseerd door Boskalis Nederland. Het project is onderdeel van de totaaloplossing Grenscorridor N69.

Op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, klik dan op deze link: www.grenscorridorN69.nl
Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen, schrijf dan in via: www.grenscorridorN69.nl/nieuwsbrief
Bekijk ontwerp en werkzaamheden op www.grenscorridorN69.nl/kaartN69

Boskalis
Voor vragen met betrekking tot bouwwerkzaamheden Nieuwe N69, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen via telefoonnummer 06-50072036 of per mail: infoN69@boskalis.com.

Provincie Noord-Brabant
Voor overige vragen, die geen betrekking hebben op de bouwwerkzaamheden, kunt u contact opnemen met de provincie Noord-Brabant, opdrachtgever van de Nieuwe verbinding N69. Dat kan tijdens kantooruren via telefoonnummer 06-52794085 of per mail N69@brabant.nl.