Uitgebreid nieuwsbericht

3 jun 2019

Luikerweg gaat op de schop!


De verkeersveiligheid op de Luikerweg wordt verbeterd. Er verdwijnen onder meer tientallen eiken.       

 

Op het zuidelijke stukje Luikerweg moeten tientallen bomen gekapt worden. Hiermee moeten knelpunten op het gedeelte Kempervennen en de Belgische grens worden opgelost. De werkzaamheden aan de oude Luikerweg houden verband met de komst van de nieuwe Grenscorridor N69.

Om de Luikerweg verkeersveiliger te maken staan ruim negentig eiken op de nominatie om te verdwijnen tussen de rotonde Borkel en Schaft en de Belgische grens. Zowel Valkenswaard als Bergeijk kiest ervoor de bomen aan de boszijde te kappen. Aan de andere kant worden de bomen afgeschermd. Dit kan gesdaan worden met een geleiderail, een soort van vangrail. Deze krijgt een houten uitstraling. Naar verwachting gaat het over in totaal zes kilometer geleiderail. Extra aandacht gaat ook uit naar het weggedeelte tussen de rotonde en het horecabedrijf De Familie Suykerbuyk, een zone met oversteek, restaurant en bushalte. Een idee is de aanleg van een middengeleider.

De huidige aansluiting bij de Kempervennen kan alleen veiliger gemaakt worden door een brede middengeleider of de aanleg van een rotonde. De nabije fiets- en voetgangersoversteek moet ook in die nieuwe plannen verwerkt worden. De eerder geopperde parallelbaan naast de Luikerweg naar de Kempervennen is ook nog in beeld. Op het stukje Luikerweg pal voor de grens wordt de kruising met de Maaij aangepakt. Met vanuit zuidelijke richting een linksaf strook. Ook de verkeerssituatie rond het pompstation krijgt aandacht, alsmede de noordelijker gelegen fietsersoverteken bij de Berkheuvels en Achterste Brug. De toerit tot parkeerplaats het Plateau blijft ongewijzigd.

Bron: ED 1-6-2019 Geert van den Eijnden

Verkeersmaatregelen Dommelen-Zuid

Door de komst van de nieuwe N69 worden de wegen in Dommelen naar verwachting drukker. Om dit zoveel mogelijk te beperken is er de afgelopen jaren samen met bewoners hard gewerkt aan een ontwerp voor de herinrichting van de Westerhovenseweg, Brouwerijdreef, Bergstraat, Norbertusdreef, Venbergseweg en Dommelseweg in Valkenswaard. 

Hou deze website goed in de gaten voor het laatste actuele nieuws!


Vragen?

We begrijpen dat de werkzaamheden voor overlast zorgen. We zullen dit samen met de aannemer zoveel mogelijk proberen te beperken. Onze excuses voor het ongemak. We hopen op uw begrip en medewerking. Heeft u vragen? Laat het ons dan weten en stuur een mail naar verkeerdommelenzuid@valkenswaard.nl

Op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, klik dan op deze link: www.bereikbaarvalkenswaard.nl/werkzaamheden-dommelen-zuid
Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen, schrijf dan in via deze link.