Uitgebreid nieuwsbericht

4 jun 2019

Asfaltlaag Damianusdreef vervangen


Na de zomer wordt asfaltlaag vervangen, mogelijk ook asfalt op fietspaden.

 

Afgelopen jaren is de kwaliteit van het asfalt op de Damianusdreef hard achteruit gegaan. Dit heeft ons doen besluiten om na de zomer de bovenste laag asfalt te vervangen door een nieuwe asfaltlaag, wederom met geluidsreducerende eigenschappen. Omdat ook de kwaliteit van de fietspaden te wensen overlaat, met name door wortelopdruk, hebben we gekeken of het mogelijk is om dan ook direct de fietspaden van tegels te vervangen door fietspaden van asfalt. Of dit over de gehele lengte mogelijk is hangt nog af van de ligging van kabels en leidingen, ik hoop daar op korte termijn duidelijkheid over te krijgen.

Omdat de Damianusdreef de centrale toegangsweg is naar de gehele wijk beseffen wij dat deze weg afsluiten voor grote overlast zal zorgen. Wij willen de aannemer dan ook verplichten om de werkzaamheden aan de rijbaan op vrijdag na 5 uur op te starten en het hele weekend door te werken en mogelijk ook in de avond- of nachtelijke uren. De rijbaan kan dan op maandagochtend weer open worden gesteld voor woon-werkverkeer. In het weekend willen we de lijnbus niet verder laten rijden dan de rotonde met de Tienendreef. Wij achten het praktisch niet mogelijk en zelfs onveilig om de bus door de woonwijk te sturen. Voor de fietspaden zal er wel 1 rijstrook moeten worden afgesloten en dient het verkeer rekening te houden met vertragingen. 

Bovenstaande werkwijze wordt nog nader afgestemd met de winkeliersvereniging van de Belleman. Als e.e.a. definitief is zullen we ook de bewoners van Dommelen informeren over deze werkzaamheden en de bereikbaarheid van de wijk.

Bron: Gemeente Valkenswaard

Verkeersmaatregelen Dommelen-Zuid

Door de komst van de nieuwe N69 worden de wegen in Dommelen naar verwachting drukker. Om dit zoveel mogelijk te beperken is er de afgelopen jaren samen met bewoners hard gewerkt aan een ontwerp voor de herinrichting van de Westerhovenseweg, Brouwerijdreef, Bergstraat, Norbertusdreef, Venbergseweg en Dommelseweg in Valkenswaard. 

Hou deze website goed in de gaten voor het laatste actuele nieuws!


Vragen?

We begrijpen dat de werkzaamheden voor overlast zorgen. We zullen dit samen met de aannemer zoveel mogelijk proberen te beperken. Onze excuses voor het ongemak. We hopen op uw begrip en medewerking. Heeft u vragen? Laat het ons dan weten en stuur een mail naar verkeerdommelenzuid@valkenswaard.nl

Op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, klik dan op deze link: www.bereikbaarvalkenswaard.nl/werkzaamheden-dommelen-zuid
Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen, schrijf dan in via deze link.