Uitgebreid nieuwsbericht

26 mei 2019

Klagers Eurocircuit vangen bot


Hoewel de provincie heel kritisch is op de gemeente Valkenswaard ziet de Raad van State geen reden om paal en perk te stellen aan de trainingen, wedstrijden en evenementen op crossbanen in Valkenswaard.

 

Dat betekent in ieder geval dat de Dakar Preproloog gewoon doorgaat. In een voorlopige uitspraak wijst de Raad het verzoek van twee omwonenden af om de gemeente Valkenswaard te dwingen handhavend tegen de crossbanen op te treden. Volgens de buren van de crossbanen overtreden de motor- en rallyclubs het gebod om niet meer dan acht uur per week gebruik te maken van de banen. Althans, voor activiteiten waarbij flink wat motor- en omroepinstallatielawaai vrij komt. De omwonenden meenden dat er op beide banen veel langer dan acht uur per week herrie gemaakt wordt. Bovendien vinden zij dat het kamperen voor, tijdens en na de wedstrijden ook meegeteld moeten worden bij die acht uur per dag. Met dat laatste is de Raad het niet eens.

Ook verder stelt het hoogste bestuursrechtscollege vast dat de buren geen keiharde bewijzen of aanwijzingen hebben overlegd waaruit blijkt dat de crossbanen meer dan acht uur per week in bedrijf zijn. De tegenstanders hebben weliswaar een aantal wedstrijd- en evenementenkalenders overlegd, maar daaruit valt niet af te leiden dat er meer dan acht uur per week gecrosst, dan wel gerallyd wordt. Er staat inmiddels een geluidmeetpaal op het crossterrein waarmee het geluid om de baan continu gemeten wordt. Ook daaruit bleek niet dat er overtredingen waren. Kortom: geen reden om nu al in te grijpen.

Wel volgt er later dit jaar nog een bodemzaak waarin de Raad dieper op de bezwaren ingaat. Mogelijk dat er dan nog wel wat problemen opduiken.

Maar nu ziet het bestuursrechtscollege in ieder geval geen reden tot onmiddellijk optreden tegen de cross- en rallybanen.

 

Bron: Eindhovens Dagblad 25 mei 2019

Verkeersmaatregelen Dommelen-Zuid

Door de komst van de nieuwe N69 worden de wegen in Dommelen naar verwachting drukker. Om dit zoveel mogelijk te beperken is er de afgelopen jaren samen met bewoners hard gewerkt aan een ontwerp voor de herinrichting van de Westerhovenseweg, Brouwerijdreef, Bergstraat, Norbertusdreef, Venbergseweg en Dommelseweg in Valkenswaard. 

Hou deze website goed in de gaten voor het laatste actuele nieuws!


Vragen?

We begrijpen dat de werkzaamheden voor overlast zorgen. We zullen dit samen met de aannemer zoveel mogelijk proberen te beperken. Onze excuses voor het ongemak. We hopen op uw begrip en medewerking. Heeft u vragen? Laat het ons dan weten en stuur een mail naar verkeerdommelenzuid@valkenswaard.nl

Op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, klik dan op deze link: www.bereikbaarvalkenswaard.nl/werkzaamheden-dommelen-zuid
Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen, schrijf dan in via deze link.