Uitgebreid nieuwsbericht

22 mei 2019

Verkeersveiligheid en tunnel t.b.v. N69


Nieuws van de Gemeente betreffende bomenkap en (fiets)tunnel

 

De provincie heeft in december jl. Boskalis de opdracht gegund om de Westparallel aan te leggen. Onderdeel van die gunning is het groot onderhoud aan de N69 Zuid (vanaf de aansluiting met de Westparallel tot de Belgische grens. Naast het groot onderhoud is Boskalis gevraagd om de verkeersveiligheid op dit stuk weg te verbeteren. Zoals recentelijk nog in het nieuws is geweest, heeft de provincie Noord-Brabant een flinke opgave om de verkeersveiligheid op de Brabantse N-wegen te verbeteren (https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/verkeersdoden-noord-brabant-spant-de-kroon-hoe-komt-dat~b2fa7aef/).

Om de N69 Zuid verkeersveiliger te maken worden houten geleiderails geplaatst langs deze weg. Op niet alle plekken kan de geleiderails zo maar worden neergezet. Daarom moeten er langs het gehele tracé circa 80 bomen worden gekapt. De provincie compenseert de kap van de bomen van de nieuwe N69 en de N69 Zuid via de Gebiedsimpuls. De kapvergunning wordt aangevraagd bij de gemeente Valkenswaard. Die zal deze vergunning toetsten aan haar geldend beleid. De vergunningaanvraag staat open voor bezwaar en beroep en zal bekend worden gemaakt via het Valkenswaards Weekblad en de website van de Gemeente Valkenswaard. 

Tunnel Mgr. Smetsstraat

Voor de tunnel onder de Westparallel ter hoogte van de Mgr. Smetsstraat is in het provinciaal inpassingsplan een autotunnel opgenomen. De gemeente Valkenswaard vindt dit niet wenselijk en heeft bij de provincie gevraagd om deze tunnel terug te brengen naar een fietstunnel. Daarmee zal de overlast voor de bewoners van de Mgr. Smetsstraat (binnen bebouwde kom) aanzienlijk worden teruggedrongen). Inmiddels heeft de provincie akkoord gegeven op het realiseren van een fietstunnel en heeft Boskalis de opdracht gekregen om deze te realiseren. Om de bereikbaarheid voor omwonenden en agrariërs te borgen wordt een alternatieve ontsluiting aangelegd. Om te voorkomen dat deze verbinding voor extra sluipverkeer zorgt, is de nieuwe ontsluiting alleen beschikbaar voor vergunninghouders en 6 keer per jaar voor evenementen mits hier een vergunning voor wordt aangevraagd. Het bestemmingsplan om deze alternatieve ontsluiting planologisch vast te leggen ligt op 6 juni a.s. voor aan de gemeenteraad.  

Tom Vermue | Projectleider Bereikbaar Valkenswaard

Verkeersmaatregelen Dommelen-Zuid

Door de komst van de nieuwe N69 worden de wegen in Dommelen naar verwachting drukker. Om dit zoveel mogelijk te beperken is er de afgelopen jaren samen met bewoners hard gewerkt aan een ontwerp voor de herinrichting van de Westerhovenseweg, Brouwerijdreef, Bergstraat, Norbertusdreef, Venbergseweg en Dommelseweg in Valkenswaard. 

Hou deze website goed in de gaten voor het laatste actuele nieuws!


Vragen?

We begrijpen dat de werkzaamheden voor overlast zorgen. We zullen dit samen met de aannemer zoveel mogelijk proberen te beperken. Onze excuses voor het ongemak. We hopen op uw begrip en medewerking. Heeft u vragen? Laat het ons dan weten en stuur een mail naar verkeerdommelenzuid@valkenswaard.nl

Op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, klik dan op deze link: www.bereikbaarvalkenswaard.nl/werkzaamheden-dommelen-zuid
Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen, schrijf dan in via deze link.